Szakdolgozathoz mennnyi szakirodalom "kell"?
Van erre valami szabály? Nálunk nem láttam ilyesmit leírva, hogy kötelező minimum forrás darabra.
Ha én eddig összeszedtem 5 különböző könyvet, 3 törvényt, 3 rendeletet, meg lesz hozzá még egy forrás ilyen belsős adatból egy adott intézménytől, ahonnan elkértem pár publikálható infót az elegendő?
(közigazgatás-szervező)
Nálunk 10-15.
Ebbe beleszámít az is, ha csak egy mondatot veszel ki egy online cikkből.
Én ilyenekkel turbóztam meg.
Biztosan vannak követelmények, akár adott tanszék/intézet vagy szak szintjén, akár az is meghatározva, mennyi legyen az idegennyelvű.
Témavezető vagy valaki, aki a záróvizsgát szervezi tud segíteni.
"Fejezd be a hisztit és kérdezd meg tőle"
Itt max te hisztizel. Majd megkérdezem a témavezetőt, ha arra kerül a sor, előtte gondoltam teszek egy próbát itt is, hátha valaki tud valamit, mert én sehol nem találtam erre vonatkozó infót az egyetem összes vonatkozó dokumentumát átnyálazva sem, és gondoltam megpróbálok előre haladni benne azért. Nem kell itt anonim pattogni, mert feltettem egy kérdést, és megvan a véleményem erről a baromságról, hogy ennyi meg annyi oldal legyen, ennyi forrás meg annyi. Szerintem a tartalom minősége lenne a lényeg, nem az, hogy 9 vagy 10 szakirodalmat Ctrl C- Ctrl V-zek be egy dolgozatba. Nyilván úgy csinálom majd, ahogy szabály szerint kell, ha megtudom, attól még a véleményem ugyanúgy megmarad. Nem kell itt utasítgatni, hogy ezt meg azt fejezzem be, majd eldöntöm én, hogy mit csinálok itt te anonim kanapéharcos.
Utolsó voltam.
Többek között azért sem hiszem, hogy ebböl gond lenne, mert diplomamunkánál nem feltalálni kell valamit, hanem kifejteni inkább, innentöl kezdve meg a saját gondolatod is egy könyvböl tanultad, meg kb. mindent, azokat megjelölöd és kész. Nem azt mondom, hogy nem lehet saját gondolata az embernek, de alap diplománál nem is lesz túl sok…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!