Hogy lehet egyetemet váltani?
Jelenleg most fejeztem be az első évemet a győri egyetemen. 1 tantárgy kivételével minden tárgyam sikerült. Habár nem igen vittem túlzásba a tanulást az első évbe és nem érzem úgy hogy meglenne az a tudás amire a további években tudnék építeni. Győrben nem szeretnék maradni és átszeretnék jelentkezni Szegedre, de másod évet nem tudom ott folytatni, mivel a tárgy amiből nem mentem el vizsgázni, szükség lenne Szegeden a második évben már. (Azért nem csináltam meg, mert Győrben csak harmadik évtől lenne szükség a korábban említett tárgyra.) Illetve a nem stabil tudás hiányában, szeretném újra kezdeni az első évtől a szakot Szegeden.
A kérdésem az lenne, ilyen esetben hogy lehet megoldani? Azzal tisztában vagyok, hogy ha csak intézményt szeretnék váltani és a következő évemet az új egyetemen kezdeni, hogy kell, de olyan esetben, ha elölről szeretném kezdeni akkor mi a teendő?
A válaszokat előre is köszönöm.
Ha mindent elölről akarsz kezdeni, akkor újra kell felvételizned.
Ha nem, akkor átvétellel, ha átvesznek, és pótolgatod a tárgyakat. Nem biztos, hogy támogatottra vesznek át, az átvételi kérelem benyújtásának határideje van.
Van rá lehetőség. Úgy hívják, hogy átjelentkezés.
Kérdezd meg Szegeden hogy mit kell beadni stb. Általában a Tanulmányi és Vizsgaszabályzat rendelkezik erről.
Pótfelvételin akár jelentkezhetsz is a felvin keresztül, ha meghirdetik.
Egyébként meg Modulón kell tuti beadni egy űrlapot, de kérdezd meg a TO-n.
Milyen szakra szeretnél átjönni? Az SZTE a legjobb választás ;)
Köszönöm a válaszokat.
Kedves harmadik válaszoló, jogász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!