Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan a jogàszo...

Miért nézik le sokan a jogàszokat és bölcsészeket meg a humàn beàllìtottsàgùakat?

Figyelt kérdés
Én jogra jàrok és emlékszem gimiben a többi reàlos gyerek szülei azt elfogadtàk, hogy a gyerekük töriből, magyarbòl, föciből rossz voltà de ha valaki matfizből rossz volt azon ki voltak akadva a tanàrok is

#Humàn beàllìtotsàg
2022. júl. 4. 12:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%
#9 voltam és nem értem, miért pontozták le olyan sokan a válaszomat. Nekem négy jogász ismerősöm is van, és mindannyian közhivatalnokok lettek. Nem szabad választásból, hanem mert egyszerűen nem találtak más álláshelyet maguknak. Hiába tesz le valaki akár két szakvizsgát is, ha nincs más álláshely, ahova sikerül bejutnia, akkor meg kell elégednie ezzel. A jó helyekhez protekció kell. S ahogy az évek, évtizedek múlnak közhivatalnokként, az esély a szakmán belüli váltásra nem nő, hanem csökken. Egy ponton túl ebből képtelenség kitörni.
2022. júl. 4. 19:21
 12/19 A kérdező kommentje:
Azért pontoztalak le, mert jogàszként szerintem nagyon jòl lehet keresni. Bìrò, ügyész 3-400 000 kezdőként és az év3k mùlàsàval nő. Ügyvédek között én ismerek olyat akinjogi tanàcsadàst 50 000 alatt nem vàlal, szerződéskötések is pàr ezer forintokba kerülnek, jogi képviseletet meg a pertàrgyérték és bűnügyi költség 5-10%-àért vàlal. Multiknàl milliòkat lehet keresni, közigazgatàs egyenlő a bìròkkal7
2022. júl. 4. 19:44
 13/19 anonim ***** válasza:
92%
#12: Én egy szóval sem állítottam, hogy nincs olyan, aki baromi jól keres jogászként. A gond az, hogy az évenként megüresedő ilyen állások száma a felét sem éri el az évenként végző jogászok számának. Így tehát matematikai törvényszerűség, hogy lesz, aki koppon marad, mint ahogy az ismerőseim is. A közhivatali állásokat nem azért tudják betöteni, mert annyira sok jogász akar közhivatalnok lenni, hanem azért, mert van sok olyan jogász, akinek egyszerűen nem jut más. Ez a kőkemény magyar valóság, s erre az eshetőségre neked is fel kell készülnöd, ha nincs protekciód.
2022. júl. 4. 20:50
 14/19 anonim ***** válasza:
87%
#4: Ez szerintem is így van. Volt olyan szaktársam, aki kb. 10 év alatt diplomázott le egy bölcsész szakon (nyelvszakon), de szerintem azóta sem tudott elhelyezkedni a diplomájával. Jó, ez egy kirívó eset, de ezek a diplomák csak akkor érnek valamit, ha plusz energiát beletesz az ember, és már a kezdetektől fogva céltudatos, és tudja, hogy mihez akar majd kezdeni.
2022. júl. 5. 11:21
 15/19 anonim ***** válasza:
20%
Nem tudok róla, hogy a jogászokat bárki lenézné. A Bölcsészettudományon belül is van sok hasznos szak, pl. a nyelvszakok. Tolmács-fordítókra mindig szükség lesz, meg tanárokra is. A szabad bölcsészet viszont tényleg hülyeség. Specializálódnak például filozófiára, aztán szidják a kormányt, hogy nem lesz munkájuk...
2022. júl. 5. 21:36
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

"Bìrò, ügyész 3-400 000 kezdőként"

Babám, ennyit ma egy gyorsétteremben keresel kezdőként.

2022. júl. 30. 22:03
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
#15: Persze, szükség van fordítókra és tolmácsokra, de csak kb. évente 30-40-re, s nem évente százhúszra, ahányan évente végeznek ezen a szakon. A többieknek egyszerűen nem jut a szakmán belül megélhetés. Ennélfogva a fordítók és tolmácsok helyzete még a jogászokénál is rosszabb: egy jogász legalább biztosan kap egy rosszul fizetett szakmai állást, míg a fordítók és tolmácsok egy jelentős hányada még azt sem. A tanárképzés kivételével a nyelvi bölcsészekből egyértelműen túlképzés folyik.
2022. júl. 31. 07:12
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
9, 11: Négy jogászt is ismersz, yuyy! Én meg 200 kollégát. Mégsem adom a megfellebbezhetetlent, a lenézőt, a mindent jobban tudót.
2022. aug. 18. 00:37
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Beleláttam 2 félévig egy Hardcore bölcsész szakba, nevezetesen a töribe. Én csak a kalapomat emelem, aki azt elvégzi, én beleuntam a sok seggelésbe, lexikális tudásanyag magolásába, s ott derült ki, hogy inkább reál beállítottságú vagyok, átmentem mérnökire. De soha nem néznék le egyetlen bölcsész szakot sem. Az más kérdés, hogy nagyon résen kell lenni, hogy elhelyezkedj velük, de csak azért nem érdemes más pályát választani, mert jobban fizet. Érdekeljen, amit csinálsz, s nincs probléma.
2023. dec. 31. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!