Hogy tanuljam egyedül az angolt?
6osnak válaszolok:
Persze hogy tanultam angolt iskolában, de úgy voltam szín 5ös belőle, hogy otthon nem tanultam, a házit meg óra előtt lefirkantottam meg kitöltögettem, amit aztán a többiek lemásoltak. Fontos és érdemes tudni a nyelvtani szabályokat való igaz és nem volt szándékomban ezt cáfolni. Viszont sok angol nyelvű média kis nyelvtannal többet ér, mint sok nyelvtan kevés médiával.
"még az angol nyelvű cartoon networkön nőttem fel"
S milyen nyelvvizsgát tettél?
#15 vannak természetes tehetségek, akiknek az órán elhangzott elég tanulás helyett, és a Turner csak kiegészítés. Ehhez persze alighanem kellett egy jó tanár és jó kollektíva is. De ő csak a rajfilmekre emlékszik. Miben nyilván nem volt egy present perfect sem, tehát fel sem tudta volna ismerni a nyelvvizsgán, mi ez, nemhogy még használni esetleg használta volna, ha csak Cartoon Networközik.
Azt hiszem, a Tom Sawyerben vagy a Huckleberryben volt egy ilyen, hogy valaki megszúrja az ujjbegyét, megharapja a farkas, felrúgja a ló, kegöli az arzén, ráesik a szikla, kettévágja a vonat, és a kérdésre, hogy mi baja van, azt mondja a válaszoló, hogy: megszúrta az ujját a tűvel. :D
15ösnek válaszolok:
Azóta külföldön élek és dolgozok, barátnőm angol anyanyelvű. Nincs szükségem felsőfokúra, de menne.
Úgy könnyű... :)
A kérdező viszont teljesen más helyzetben van, ezért van szüksége (a cartoon network és társai mellett) irányított nyelvtanulásra is, amiben a nyelvkönyvek nagyon sokat segíthetnek. Ezek a maiak már tényleg nagyon jól vannak összerakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!