Szerintetek cikinek számít a mai világban, ha nincs valakinek diplomája?
Dehogy gáz. Ezt a kifejezést hagyjuk is.
Az első nagyon fontos dolog, hogy arra próbálj törekedni amit a legjobban szeretnél. Tehát ha neked az álmod az, hogy burkoló legyél akkor tanuld ki és végezd szívvel-lélekkel.
Ha viszont az, hogy agysebész legyél akkor azért küzdjél, hogy elérd. Nem lehetetlen, ha valamit nagyon akarsz akkor el fogod tudni érni.
Én középiskolában gyenge tanuló voltam mert nem szerettem tanulni, itthon kaptam a beszólásokat, hogy én egyetemen így meg úgy bukok ki, aztán jelenleg egy baromi nehéz egyetemen leszek negyedéves és csúszás nélkül eddig. Bukni természetesen buktam vizsgán, de nem adtam fel mert nagyon vonz a szakma és erőt adott.
Szóval ha van egy olyan szakma amit szívesebben csinálnál és egyetem kell hozzá, hát vágj bele. Viszont ha csak azért mennél egyetemre mert az de jól hangzik, hogy diplomás vagy (egóból) akkor hagyd a francba mert így biztos nem fogod elvégezni. Közöttünk is sok ilyen volt, mind kibukott.
Csak rajtad áll, viszont az, hogy két szakma van a kezedben egyáltalán nem gáz, mert azt jelenti, hogy több lábon állsz és önfenntartó vagy, amely a felnőtté válás egyik legnagyobb erénye.
Dehogy gáz. Szakemberek nélkül sehol sem tartanánk. Amúgy meg manapság elég jól lehet keresni szakmával, vállalkozóként, szóval a legtöbben talán még irigyek is, hogy egy vízvezetékszerelő többet keres 2 éves képzés után, mint egy tanár 5 éves egyetem után.
Nekem van szakmám és diplomám is, mégis a szakmámmal dolgozom, vállalkozásban, mert sokkal több lóvé és még munkaidőben is kevesebb.
Nem ciki egyáltalán, teljesen normális. Nem kell minden szakmához diploma.
Olyan emberekkel ciki barátkozni, akik emiatt lenéznek embereket.
Én is lenézve érzem magam, ha valaki kimondja, hogy diplomàs. Mondjuk én készülök egyetemre(1-2 év).
Amúgy szerintem nem gáz, nekem is van három szakmám, érettségim, de szeretnék még minimum két szakmát is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!