Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 1 nap alatt meg lehet úgy...

1 nap alatt meg lehet úgy tanulni 60 darab szóbeli érettségi tételt, hogy bármelyiket el tudjam 6 pontra mondani az 50-ből?

Figyelt kérdés

20 történelem, 20 nyelvtan és 20 irodalom tételről lenne szó.

Mindegyik megvan a számítógépemen kidolgozva, tehát elég kényelmes és átlátható lenne a tanulás.

Szerintetek menni fog 1 nap alatt?

2022. jún. 19. 01:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
59%

A középszintű szóbelikre egy nappal a vizsgák előtt kezdtem el készülni (magyar, angol, történelem), mindegyik feleletre megkaptam a maximum pontszámot, és nem is zártam rossz eredményekkel: magyar és angol is 97% lett, történelem pedig 90%, holott az írásbeli vizsgákra sem vittem túlzásba a tanulást (angolra és magyarra nem készültem külön, történelem érettségi előtt meg egyszer átolvastam a vázlataimat, ennyi volt a "nagy készülés"). Matekom is 84% lett különösebb erőfeszítések nélkül (a korábbi évek feladatsoraiból megoldottam hármat talán).

Inkább az emeltekre készültem nagy elánnal, aminek meg is lett az eredménye, bioszom 81%, kémia 70% lett.

Mindebből csak azt szerettem volna kihozni, hogy úgy állítjátok be a középszintű érettségiket, mintha nem lehetne abszolválni józan paraszti ésszel és több tíz oldalas, nehezen megérthető tételeket kellene hozzá beseggelni. Ráadásul a történelem és magyar tételek között vannak átfedések, tehát ha szerencséd van, akkor lesznek olyan tételeid, melyek egy témakör köré épülnek, így végső soron ugyanarról tanulsz, csak más szemszögből járod körbe az adott témát.

Illetve vannak olyan témák, amik azért a mindennapokban is előkerülnek (világháborúk, hidegháború, Kádár-rendszer, Rákosi-korszak és még sorolhatnám), ezekkel sem kell túlzottan bíbelődnie az embernek.

Az egyetemet meg ne keverjük ide, ott valóban nem ér semmit, ha csak a vizsga előtti napon kezdesz el készülni, hiszen ott egy sokkal komplexebb, átfogóbb ismeretet várnak el az adott tantárgyból, mint egy cseszett középszintű érettségin, amit szinte egy óvodás is megírna kettesre, annyira egyszerű megszerezni az átmenőjegyet, és ez nem véletlenül van így kitalálva.

18/L

2022. jún. 19. 21:43
 12/18 anonim ***** válasza:
29%

11

Ne játszd a tapasztalt kislányt, igen értjük, okos vagy.

A kérdező viszont nem te vagy. Ő egyik tárgyából sem tudott írásbelin 60% fölött teljesíteni. Szerinted majd pont a szóbelin jön ki belőle 4 év tudása és le max pontozzák egy napi tanulással, vagy mi?

“ világháborúk, hidegháború, Kádár-rendszer, Rákosi-korszak és még sorolhatnám), ezekkel sem kell túlzottan bíbelődnie az embernek.”

De igen, kell. Én is 90% fölött érettségiztem mindenből, ahogy végig kitűnő is voltam, mégis baromi sokat készültem rá. Egyáltalán nem átlagos a te teljesítményed. Meg volt a napi önfényezésed.

2022. jún. 19. 22:20
 13/18 anonim ***** válasza:
31%

Nem önfényezésnek szántam, elnézést kérek, ha ez így jött le. Csak fura, hogy itt páran úgy állítják be a középszintű érettségiket, mintha valami egetrengetően nagy tudásmennyiséggel kellene rendelkezni az adott tantárgyból ahhoz, hogy éppen átrugdaljanak kettessel. :D

Illetve arra szerettem volna rávilagítani, hogy azt a nyüves 6 pontot már azzal eléri a kedves kérdező a szóbelin, ha két értelmes mondatot kinyög a témával kapcsolatban. Valamint a hozzászólásai alapján lejön az embernek, hogy a kérdező egyáltalán nem hülye, csak lusta (az meg az én olvasatomban bocsánatos bűn, főleg úgy, hogy csak a szülei erőltetik az egyetemet), így nyilván ki tudja majd vágni magát a szóbelin.

2022. jún. 19. 22:33
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

13

Jó, persze, a 6 pontot talán eléri. De aki így áll hozzá…az írásbelije alapján, meg ahogy a szóbelihez áll, az mindenhez így áll majd az életben.

:/

2022. jún. 19. 22:38
 15/18 anonim ***** válasza:
38%
Az meg megint egy másik probléma, bár betanított munkás még lehet a szalag mellett, ha szakmát nem szeretne szerezni/nem hajlandó rendesen elsajátítani a szakmáját. Amilyen emberekkel én dolgoztam diákmunkán a helyi gyárban, azokhoz képest a kérdező már csak az írásbeli megnyilvánulásai alapján is Nobel-díjas kutató. :D
2022. jún. 19. 22:47
 16/18 anonim ***** válasza:
59%

"nem célom egyetemre menni, csak a szülők akarják"

Akkor menj inkább dolgozni.

2022. jún. 20. 21:14
 17/18 A kérdező kommentje:

Na megvolt a szóbelim, igazából elég rossz tételeket húztam (bár voltak rosszabbak is), de szerintem olyan közepes szintre elmondtam őket.

Az emelt angol szóbelim pedig 25/30 pontos lett, konkrétan nekem lett a legjobb az iskolámból, pedig 8. osztály óta nem tanultam angolra, maximum szódolgozatokra.

2022. jún. 20. 22:23
 18/18 anonim ***** válasza:
76%
Az emelt angol szóbeliért gratula, a többi eredményed meg úgysem fogja nézni ezek után senki, az számít, hogy megvan az érettségid, hiszen nem szeretnél egyetemre menni. Azonban tanulj ki valami szakmát (és lehetőleg ne szarj bele teljesen annak tanulásába úgy, mint az érettségire készülésre), mert egy szimpla érettségivel nem érsz túl sokat a munkaerőpiacon.
2022. jún. 21. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!