Szerintetek szükséges lenne IQ teszt a felvételi mellé a jogi karon, hogy kiszűrje a szorgalmas magolós egyszerű nép fiát a jogi karokon?
"Jogász szakon a tananyagot nem lehet bemagolni - mivel a mennyiségek ezt kizárják. Nem a magolósok jutnak tovább jó eredménnyel, hanem akik értően tudnak tanulni és átlátják az összefüggéseket."
Butaság. Többsége nem látja át az összefüggést, ezért ritka a jó jogász.
Nincs olyan humán szak a nagyvilág egyetemein ami nem magolásra épül. Magolás alatt nem feltétlenül a verstanulás szerű szimpla biflázását értjük, hanem a gondolkodás magasabb szintű hiányát, ahol a tanulási folyamat szimpla memória visszahívásra irányul.
Ezzel szemben egy orvosnak eletromérnöknek, részecske vagy asztrofizikusnak gondolkodnia is kell. Tehát náluk a szimpla memória visszahívás már nem elég a legtöbb esetben a problémák megoldásához.
Kérdező, az Alkotmányvédelmi Hivatalt miért kevered be ide? :DD
Az a nemzetbiztonsághoz tartozik, ott nem jogszabályokat fognak olvasgatni meg értelmezni, hanem több oldalas jelentéseket írni xy-ról. Ráadásul nem kizárólag jogászokat keresnek.
"Azért fáj, hogy a "magolósok" jobb eredményeket kapnak, mert elhivatottabbak, szorgalmasabbak, és jobban tanulnak mint te."
Az ilyen embereknek régen inkább a földeken meg a gyárakban volt a helyük.
Még most sem értem hogy akarod az IQ-t mérni oldalszámokkal, amikor csak magolásra épül az egész?
Hogy akarod összehasonlítani észt megkövetelő iskolákkal mint egy orvos, elektromérnök, matematikus nukleáris vagy asztrofizikus stb....
Mert az IQ nagyon komoly része PONT A MEMÓRIA!!!
Üdv.
A "proli" ahogy neveztél korábban a válaszomért.
Ui. amúgy te láttál egyetemet belülröl? Mert úgy beszélsz mintha nem ismernéd mi van ott.
Ha ilyen könnyű a jogi diploma, miért fáj, hogy jogon tanulni kell?
Te mit végeztél?
"Az ilyen embereknek régen inkább a földeken meg a gyárakban volt a helyük."
Mégis itt most melyik korról van szó? A szocializmusról, amikor boldog boldogtalan mehetett továbbtanulni függetlenül bármilyen képességétől, ha elég csóró családból származott és a kedves szülei látványosan párt tagok voltak, vagy az előtte való éráról, amikor csak kivételes esetben kerülhetett az átlag ember felsőoktatás közelébe és mind kivétel nélkül elsősorban a szellemi képességeivel tűnt ki, az "okos, de lusta" tipikusan maradhatott otthon ganézni, mert a s3ggvakarás mindig is eltörpült a szorgalom mellett?
Én nem értem, milyen irányba halad ez a beszélgetés, gondolom mert túl buta vagyok, vagy mi. Elhangzott egy kérdés, amire válaszoltunk, te nem értettél egyet, emiatt több válaszadót elkezdtél sértegetni, személyeskedni. Nem kötelező egy vita végén közös nevezőre jutnunk, de azért egy érvrendszert ildomos lenne használni, ami eddig neked nem különösebben ment, szemben a másik oldallal. Nekem eddig nem jött át, hogy neked az átlagnál magasabb IQ-d lenne, ráadásul a kommunikációs stílusod alapján az EQ-d kifejezetten alacsonynak mondható, amit nem kompenzál az IQ szint.
26
Méregethetünk faszt is, szívesen elküldelek a fogyatékos anyádba azután is, hogy tudatosult benned, hogy azok is hülyének tartanak, akik nálad többre vitték
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!