Diákok akik egyetem mellett dolgoztok, ti hogy oldjátok meg párhuzamosan a kettőt?
Jelenleg alig van napközben tárgyam, szóval könnyedén működik a 30 óra, mikor engedélyezik a home office-t, gyakran a 40 is, mert tudok órán is dolgozni.
Anno, mikor több órám volt, igyekeztem úgy felvenni a tárgyaimat, hogy beférjenek heti 3 napra vagy legalább legyen pár teljesen szabad délutánom vagy délelőttöm, amiben ott tudok lenni melózni minimum 4 órát egyhuzamban.
De volt olyan is, hogy csutkára tele volt az órarendem a 8-17-es sávban minden nap... Hát akkor nem tudtam mit csinálni, csak alkalmi munkát vállaltam, hol hétvégére, hol egy-egy éjszakára. Meg nyáron igyekeztem magam megszedni, hogy őszre legyen pénzem, amit beoszthatok a félévben.
Szerintem nem baj, ha az első 1-2 évben nem tudsz dolgozni annyit. Általában az első 2-3 félév elég zsúfolt szokott lenni. Érdemes felvenni ilyenkor későbbi féléves tárgyakat és letolni az elején a nagyját, hogy később kicsit jobban ritkuljon az órarended a vége felé . :)
Én is szeptembertől megyek dolgozni, már ki van nézve a hely is. Szerencsére elég lazák a beosztással kapcsolatban, legyen meg a szerződésben foglalt havi 80 óra meg legyen elvégezve a munka, egyébként én osztom be, hogy mikor megyek és mikor nem.
Egyetemen egyéni tanrendet kérek mivel másodévesként még sok órám van.
Viszont én ezzel 100-120 ezer forintot keresek meg csak, ami nekem tökéletes, mert kollégiumban lakok vidéken, otthonról is támogatnak, szóval csak zsebpénz, de albérletre édeskevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!