Egyetemen szakmai gyakorlat alól felmentés?
Nem jelentik be. Én kétszer végeztem egy szakhoz, egyszer államin ingyen, egyszer magáncégnél fizetéssel, egyik se volt bejelentve.
Ha olyan a szak, hogy ülve megcsinálod, akkor ugyanez a munka egy másik intézménynél miért nem megy? Utána hogy fogsz dolgozni? Már mindenkit minden alól fel kell menteni? A szakdolgozatot vagy a záróvizsgát ne vegyék figyelmen kívül?
Diákszövetkezeten keresztül alkalmaznak ilyenkor a cégek.
Biztos be van jelentve valamilyen módon, hiszen a diákcég is jövedelmezik utánad, amire fizet adót, meg a diákbérből is lejönne az SZJA, de azt jelenlegi helyzetben visszakapod, de attól még gondolom valamilyen formában megjeleni, hogy diákmunkát vállalsz.
Feketén nem hiszem, hogy foglalkoztatnak.
6# Bejelentve nem leszek, mert nincs munkaviszonyod. Diákmunkán vagy, ami nem egyenlő a szimpla foglalkoztatással.
Viszont nem feketén vagy.
Az ingyenes gyakorlatnál nem tudom hogy van. Ott biztos nem kell diákszövetkezetet bevonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!