Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nincs értelme iskolába járnom,...

Nincs értelme iskolába járnom, egyáltalán élnem az alábbi dolog miatt?

Figyelt kérdés

Tudom, messze van még de érettsegin úgyis azokat a tételeket húzom ki amiket a legkevésbé tanultam meg, ezáltal szerencse alapon nem lesz belőlem senki. A szerencsén fog múlni éveim, életem munkája. Azon a pár nyomorult kihuzott tételen!😭

Még nem vagyok ott 16 és fél éves vagyok, 9.es év végén lány.

Gondolkodtam az öngyilkossagon, illetve azon is hogy van e értelme folytatnom a sulit ha úgy is szerencsétlen kimenetele lesz a dolognak. Ha még jó tetelt is huzok ki akkor is a stressz miatt nem fogom jóra megírni. Pláne hogy aznap aludni sem fogok tudni a stressz miatt. Nem látom értelmét egy olyan életnek ami a szerencsén és a stresszel dől el.

2022. jún. 9. 22:09
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
94%
Még annyit, hogy ha 1 éjszaka nem is aludnál, nem probléma sztem. Én a vizsgaidőszakban általában 2-3 órákat alszom éjjelente, mert inkább tanulok egy nagy adag kávé mellett, annyira sok az anyag : )
2022. jún. 10. 17:10
 12/39 Gombanyo12 válasza:
100%
16 és félévesen, még nem tudhatod, hogy mi lesz a jövőben ! Ne légy pesszimista mert az árt.Arra kell koncentrálnod, hogy minden sikerülni fog és szép, felnőtt életed lesz. Előtted a nagyvilág, az életed nem az elvégzett iskolák mennyiségétől és minőségétől függ! Az életet élni és élvezni kell! Főleg akkor, ha valaki olyan fiatal mint Te! Hidd el nekem,hogy tudom mit beszélek! A fiam, majdnem 3-szor annyi idős mint Te! Nem végzett egyetemet de attól még neve van a szakmájában és több országban dolgozott már - hívásra (!)- mint ahol én jártam. Légy vidám és nézd a dolgok jó oldalát! Nem minden a tanulás! Legyenek barátaid és ....
2022. jún. 10. 20:35
 13/39 A kérdező kommentje:

A diploma hatalmat ad az embernek. Én rettegem az eletben a tekintély pedig enyhitene ezen.

Ha nincs szerencsém a tételek kihúzásánál akkor bukram az életem és csak penzert vehetek újat. (Újra vizsgázás pénzbe kerül)

Az ember évekig küzd hogy egyaltalán ámenjen, diákmunkázik, sokat tanul, erre egy kib*szott nyomorult tetel kihúzása lenullázhatja az eddigi teljesitményét.

2022. jún. 10. 20:57
 14/39 A kérdező kommentje:
Miért igyekezzek most a tanulással, ha egyetlen rossz tételkihúzással, egyetlen nap alatt semmissé tehetem?
2022. jún. 10. 20:59
 15/39 anonim ***** válasza:
98%
Ne haragudj, de ez már hiszti amit itt leművelsz. A tételhúzós, szóban felelős részben 50 pontot lehet elérni, míg az írásbeliben, ahol nincsenek tételek 100-at (kivéve a nyelv, ahol az írásbeli 117, szóbeli 33). Ebből a kettőből fog összeadódni az egész érettségi, szóval nem is a tételeken kéne görcsölnöd főleg, hanem az írásbeli feladatsorokon. Ha "rossz" is a tétel (márpedig olyan nincs, legfeljebb több időt vesz igénybe a megtanulása) nem fogsz megbukni és semmissé tenni az iskolában eltöltött 13 éved. Hidd el, nem az érettségin fogod bukni az életed. Az majd esetleg később jön.
2022. jún. 10. 21:45
 16/39 A kérdező kommentje:

Egyébként sem tudnek egyetemre menni mert a golyataborba nem tudnék elmenni mert nem ihatok alkoholt a gyógyszereimre. Az egyetem a szorakoztato semmittevésről szól amit pl a levelező nem tud megadni. Mondjuk a levelező meg fizetösebb.

Az egyetem arról szol hogy basznak és isznak mindezt a szülők költségén.

2022. jún. 11. 14:04
 17/39 A kérdező kommentje:
Meg ha fel is vennének akkor sem tudnék alberletet meg koleszt fizetni. Nem vagyok pesti hogy minden sarkon legyen egy egyetem a közelben.
2022. jún. 11. 14:06
 18/39 anonim ***** válasza:
100%
És még azt hittem én vagyok negatív. Azt hiszem a te fejedben nagyon nagy tévképzetek vannak az egyetemmel kapcsolatban.
2022. jún. 11. 14:27
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

Eddig csak csöndben olvastam mások válaszait, mert ők elég jól elmagyarázták, miért értelmetlenek a feltételezéseid az érettségiről. De ennél az egyetem témánál már nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá.

Egyes amerikai filmekkel ellentétben a valóságban az egyetem nagyon nem a bulizásról szól. Arról szól, hogy megszerezd a képzettséget a vágyott munkához. Persze, időnként szórakozhat kicsit az ember, többnyire nem kell szó szerint 0-24-ben tanulni, de aki olyan céllal megy egyetemre, hogy majd jól végigbulizza azt a 3-6 évet, az pillanatok alatt ki fog bukni onnan a legtöbb szakon. Aki nem tanul félév közben zh-kra, nem ír beadandókat, nem csinál kiselőadásokat, és nem készül nagyon alaposan a vizsgaidőszakra, az jó esetben mondjuk hamar átkerül önköltséges képzésre, rossz esetben meg ki lesz szépen rúgva. Az életben korábban nem tanultam még annyit összesen, mint itt egy-egy vizsgára, és még csak nem is egy híresen nehéz szakra (pl. orvosi, jog) járok. Ha neked ez semmittevés, akkor nem tudom, mi számít viszonylag kemény tanulásnak. Ráadásul sokan dolgoznak is egyetem mellett, úgyhogy szerintem ők sem panaszkodhatnak sok szabadidőre.

Egyetemen pedig vannak már annyira érettek az emberek általában, hogy megértsék, ha valaki nem akar/tud inni. Nem kötelező sem gólyatáborban, sem sehol, és bármilyen hihetetlen, alkohol nélkül is lehet szórakozni. Sőt, a gólyatáborba elmenni sem kötelező, tök sok csoporttársam nem volt. A szexuális életét meg végképp mindenki úgy éli, ahogy akarja (jó esetben csöndben, minden értelemben). Ez nem középiskola, ahol a Pisti lesz az évfolyam menő pasija, mert ő már a Marival meg a Bözsivel is lefeküdt... Pont senkit nem érdekel.

A "szülők költségén" részt pedig nem tudom értelmezni úgy, hogy közben azt írod, hogy a koleszt nem tudnád kifizetni. Nem tudom, milyen árakat képzelsz el, de a kolesz ára havonta kb. annyi, mint egy (magyar diáknak) drágább este a bulinegyedben. Ha az beleférne anyagilag, hogy végigbulizd az egyetemet, akkor a kolesz hogy nem? Én sem vagyok Pesti. Elhiheted, hogy a szüleim nem a bulizásra, hanem a bérletekre, lakbérre vagy az időnként esedékes bevásárlásra adnak pénzt. Ha azt elkölteném egyéb hülyeségekre, nem vágnának ám hozzám még több tízezrest, hanem közölnék, hogy oldjam meg pl. a következő hazajutást, ahogy tudom. Szóval ja, ennyire van "jó világ" az egyetemen...

2022. jún. 11. 16:31
 20/39 A kérdező kommentje:

Az egyetemen is a vizsgák is a szerencsén múlnak. A lanyok általában olyan modszerrel tudnak megszerezni egy diplomát amit én nem szeretnék megtapasztalni mert van emberi méltóságom. A sok gyönyörű folyton partizó lányt csak azért nem csapták ki mert olyan módszerekhez folyamodott a férfi tanároknál. Én nem tudnám megtenni mert undorodom az öreg férfiaktól.

Ja és ha nem sikerül elsőre bejutni egyetemre akkor már csak pénzért tudnék aminek az összegét szintén nem tudnám tisztességes úton előteremteni. Sajnos ezt a helyzetet használja ki a Sugardaddyk, Sugarbabyk intézménye.

Én sehol sem mondtam hogy lenne pénzem bulizni.

A lakbér is szintén draga, ahhoz is nőként csak úgy van szerencsém ha férfi a főbérlő.

Ja és akinek magántanára van annak könnyebb az érettségiig is eljutni. De egy magántanárnál 3000 forint egy k*baszott óra.

2022. jún. 11. 16:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!