Automatikusan jár egyetemen a 400 pont, ha a mérlegképes könyvelői képzést megszereztem?
Azzal tisztában vagyok, hogyha pénzügy-számviteli ügyintézőit valaki elvégzi és 90%-ra teljesíti akkor megkapja a 400 pontot.
Viszont mérlegképesnél ez pontosan hogy működik? Ott is 90%-ra kell megírni, hogy a 400 pontot megkapjam vagy elég ha a 60%-ot teljesítem? Azért kérdezem mert a mérlegképes vizsgafeladatoknál nincs % feltüntetve, hanem csak annyi hogy valaki elérte-e a 60at vagy sem.
5534403 Egyéb szervezeti
mérlegképes könyvelő
5534407 Vállalkozási mérlegképes
könyvelő
5534402 Államháztartási
mérlegképes könyvelő
ezeket fogadják el
Amennyiben csak a szakmai vizsga eredménye alapján állapítják meg az érettségi pontokat és a szakmai vizsga minősítése legalább négyes, a jelentkező legfeljebb 400 pontot szerezhet, amelyet a szakmai vizsgán kapott százalékos eredmény négyszerezésével kell meghatározni.
Ha a szakmai vizsga eredményének százalékos értéke nem állapítható meg, a szakmai vizsga érdemjegye alapján kell a pontot megadni:
a jeles (5) érdemjegyű szakmai vizsga 100 pontot,
a jó (4) érdemjegyű szakmai vizsga 80 pontot ér.
Igen, ezt én is megtaláltam.
Viszont a mérlegképesnél jegyet nem tüntetnek fel sehol sem ezért érdekelt volna, hogy akkor így a pontot, hogy állapítják meg.
Viszont ha külön a felvi-n nézem pl. BGE-PSZK szakot akkor ott a 4es érdemjegyre 360 pont jár.
Vagy csak akkor ha a BGE egyetemen szereztem meg a szakképesítést? [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!