Ha nem lehetséges önállóan idegen nyelvet tanulni, akkor nem lehetséges önállóan matematikát, meg úgy általában semmit sem, és az autodidakta tanulás csak a zseniknek van kitalálva?
Év elején elhatároztam, hogy leérettségizek estin, nyelvvizsgát szerzek, de itt az oldalon elvették a kedvem azzal, hogy kijelentették, hogy az önálló angoltanulás csak kínlódás, tulajdonképpen magamat csapom be, ha nincsenek olyan képességeim, nekem tanár kell. Hát, ha így van és az angolt nem lehet tanulni, akkor vajon a matematikában eljutnék addig? Kétlem, hiszen az sokkal nehezebb.
Viszonylag jól haladtam a tanulásban, néztem YouTube videókat, segítséget kértem itt is, rengeteg füzetet teleírtam, stb. de most meg azt látom, hogy az autodidakta tanulásom szart sem ér.
Akkor minek csinálom ezt az egészet, ha úgysem tudom megtanulni?
Szegény vagyok, nincs pénzem tanárra.
Legszívesbben az összes tankönyvemet, és füzetemet tűzre vetném, mert ezek szerint 6 hónapja hülyítem magam.
9
Még szép, hogy érdemes. És ne az órákat számold, hanem kérlek, próbáld már egy kicsit élvezni!
Csak gondolj bele akármelyik meglévő készségedbe, hogy mennyi időbe telt, mire eljutottál vele egy olyan szintre, ami számodra hasznos, élvezhető és amivel már tudsz az adott dologról érdemben beszélni. Nem, nem kellett hozzá 12 óra vagy tudja az isten, hogy mennyi. Apránként szedjük magunkra a tudást, bizonyos dolgokat jobban begyakorlunk, másokat nem. Egy nyelvnek az első 1500-3000 szavát használjuk 90%-ban. Nem kell lehetetlen időtartamokat rászámolni ezekre a dolgokra.
Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy egy nyelven meg bírj szólalni egy év után. Beszélned kell akarni elsősorban.
A matekra is bőven elég fél év.
Ne az időt méregesd, hanem tanulj célirányosan. Amire az idő legnagyobb részében szükséged lesz, azokkal a dolgokkal foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!