Buktál már meg egyetemi vizsgán?
Figyelt kérdés
Kérlek ne írj kötekedő, bántó, nem megfelelő választ!
(Kérem mindenki jelölje az ilyen válaszokat "nem hasznosnak", illetve jelentse a moderátorok felé! Köszönöm! Thank you!)
2022. jún. 1. 14:14
11/16 anonim válasza:
Igen, első évben elég sok tárgyból buktam, utána belejöttem a vizsgázokba, és már csak a számomra legnehezebb tárgyakból buktam. (élettan, kórélettan) Az előző 3 félévben egy sem volt, ebben a félévben viszont megbuktam egy tárgyból, amit annak tudtam be, hogy túlbecsültem a vizsga nehézségét, és annyira rá voltam feszülve arra, hogy nem fog sikerülni, hogy nem készültem fel rá rendesen. Egy hét tanulás után sikerült, 4-es lett. :)
12/16 anonim válasza:
Egy nehezebb egyetemen még egy tehetségesebb és szorgalmasabb hallgató is simán megbukhat. Vannak vizsgák, ahol első próbálkozásra a fél évfolyam megbukik. S igazából szerintem korrekt dolog, ha már a képzés elején szembesítik a hallgatókat a nehézségekkel. Én hallottam mézesmadzag képzésről is, ahol az első két évben alacsonyra teszik a lécet, aztán viszont felrakják az egekbe. Na az az igazi kitolás, amikor valaki két évet lehúzott, s úgy érzi, nyeregben van, aztán harmadévben jön a feketeleves, és a fele tárgyból bukik. Ezt nyilván a bevétel maximálása érdekében csinálják, hiszen az nem üzlet, ha a hallgatók fele kiszóródik az első évben. Inkább behajtják a tandíjat ill. beszedik az állami támogatást két éven át a tömegektől, aztán viszont gondoskodnak róla, hogy a fél évfolyam csússzon legalább egy évet. S persze olyankor már a legtöbben nem adják fel, inkább végigszenvedik, még akkor is, ha átsorolják őket költségtérítésesre.
13/16 anonim válasza:
Nem is egyszer.
Osztatlan képzés.
A fő tárgyak, szigorlatok 1 kivételével elsőre meglett, azokat soha nem kellett újra felvennem, 1-2 esetben volt 1-2 UV.
A tölteléktágyakkal már meggyűlt a bajom, ott aztán volt többszöri felvétel is, sőt 3. tárgyfelvétel is. Ált. ezekre nem, vagy alig tanultam plusz a nagy része baromság volt, így motivációm sem volt, de ezek is meglettek, csúszás nélkül.
14/16 anonim válasza:
Igen. Mit csináltam? Tanultam aztán újra próbáltam. Volt, h meglett, volt h tárgy újrafelvétel lett. Azért így is van 3 diplomám, szóval nem kell feladni 1 kudarc miatt.
15/16 anonim válasza:
Volt, hogy 3 tárgyat is buktam 1. félévben, persze jöttek is bántó megjegyzések, hogy ez nem nekem való, stb. stb. Aztán mégse adtam fel, s bár 3 év csúszással, de elvégeztem a szakot. Azt megjegyzem, hogy több évet kihagytam középsuli után, így vissza kellett rázódni. Nem kell feladni, ha egyébként ez az álmod. Más esetben meg váltani kell, akkor se dől össze a világ.
16/16 anonim válasza:
Buktam, de ma már a tizenhárom-tizenötödik legtöbbet publikáló magyar jogtudós vagyok az MTMT-tételek számát tekintve (középfiatalon, kb. 600 PhD., 50 DSc., és 12 akadémikus közül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!