Emelt törisek, számotokra melyik a legrosszabb és legjobb témakör a szóbeli tételeknél?
Amelyikről én nem szívesen beszélnék szóbelin:
-ENSZ és Európai Unió
-világvallások és összehasonlításuk
-középkori egyház (főleg a szerzetesrendek)
-ókori államberendezkedések
-30 éves háború, örökösödési háborúk, napóleoni háborúk, bécsi kongresszus
- rendi törekvések Magyarországon
Nekem ezek nem kedvenc témák.
Kíváncsi vagyok, ki melyik témát nem akarja végképp kihúzni szóbelin. Vagy melyik az amelyiket meg szívesen. :D
Én szívesen húznám az Árpád-házi uralkodókat, koreai hábórút, kubai válságot, vietnámi háborút, akár a Kínai Népköztársaság létrejöttét, az ország 3 részre szakadását. Esetleg még az USA megalakulását vagy a sztálini gazdaságpolitikát.
A többit nem szívesen húznám, nem is írom le a konkrét címeket, nehogy bevonzzam őket :D
A harmincéves háborús tétel a kedvencem, másik meg a világvallások :D ezen kívül diktatúrák, kétpólusú világrend
Amit nem szeretnék: Ensz&EU, világgazdaság a 20. században, Mo. gazdasága a 20. században, "harmadik világ". valahogy így
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!