Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tegnap voltam emeltszintű...

Tegnap voltam emeltszintű informatika érettségin és attól tartok hogy 0 pontra fognak pontozni a programozás részen. Ilyen esetben mi a teendő (ha még lehet egyáltalán valamit)?

Figyelt kérdés
A programozás feladatot végig csináltam (választott környezetet pycharm - python), tehát 45 pontot érne. Amikor be akartam adni, oda hívtam a felügyelő tanárt előtte hogy megkérdezzem hogy hogy kell lementeni a vizsgakonyvtarban azaz az azonosítómmal ellátott mappaban. Azt mondtak hogy nem tudnak erről semmit, több ember is megkérdezte ugyanezt de nekik se válaszoltak. Végül arra jutottam hogy csak a lényeges fájlokat hagyom meg, azaz csak a .py fájlt es a feladat által kért kiírt .txt fájlt. Tehat a pycharm projectet meg minden más almappát töröltem. Amiket a feladatlap elejére irtam fájlok megegyeznek a vizsgakonytarban levő fájlokkal, azon kívül semmi más nincs benne.

2022. máj. 17. 08:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Fellebbezhetsz majd a pontszám miatt ha úgy gondolod, hogy kevés.
2022. máj. 17. 11:21
 2/24 A kérdező kommentje:
Miért, nem 0 lesz egyből csak vonnak le?
2022. máj. 17. 12:08
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

"a pycharm projectet meg minden más almappát töröltem"

Nem ismerem a pycharm-ot, az használja az almappákat? Ha a mentett .py fájl így önmagában lefut, akkor nem hiszem, hogy ezért levonnak belőle.

2022. máj. 17. 13:07
 4/24 A kérdező kommentje:
A pycharm csinal egy mappát (project mappa) + egy almappat azon belül amiben vannak konfigurációs fájlok. A project igazából semmi különös, bárki megtudja csinalni még ha nem is hagytam azt ott benne a mappaban. Annyi a teendő hogy csak behúzza az én forraskodomat amit beadtam, továbbá a .py file futtatható magában is, de az en esetemben majd pycharm-al akarjak megnyitni mivel azt választottam tehat nemtudom mi lesz. A pycharmban tudják szerkeszteni a fájlt ha avval nyitják meg, de nem futtatja.
2022. máj. 17. 13:21
 5/24 anonim válasza:
100%
Nyugodtan fellebezhetsz.Drukkolok:-)
2022. máj. 17. 13:23
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Emiatt nem kellene pontot levonniuk, hacsak nem része a tananyagnak vagy feladatnak a Pycharm használata. Szerintem ne aggódj emiatt.
2022. máj. 17. 13:23
 7/24 A kérdező kommentje:
En sose voltam ilyen IDE központú ember aki csak, és csak is egy kódszerkesztőn tud dolgozni. Tökmindegy miben csinalom ugyanaz az eredmény. Egy sima parancssorral is lefuttatható, tehat nem ertem miert kell, hogy ilyenen múljon valakinek az egész feladata. Igazi világban se az a lenyeg miben csináltad, akkor itt miert mennek ilyen hulye szabályok szerint?
2022. máj. 17. 13:30
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Miféle szabályok? Azt mondták, hogy az IDE környeztét is fel kell másolni?
2022. máj. 17. 13:34
 9/24 anonim válasza:
100%
A informatika vizsga szabályzata higy szólt?Azt elolvastad?Anno amikor emelt infoztam tételesen le volt minden írva.
2022. máj. 17. 13:36
 10/24 A kérdező kommentje:

Volt egy pont az instrukcióknál aminél mintha ezt írta volna le de fogalmam se volt hogy erre gondoltak vele.

“A beadott program csak abban az esetben értékelhető, ha a vizsgázó létrehozta a választott programozási környezetnek megfelelő forrásállomány(oka)t a vizsgakönyvtárában, és az tar- talmazza a részfeladatok megoldásához tartozó forráskódot.”

En külföldről származom és magamat készítettem fel erre, tehat nem tudom azokat az alapvető dolgokat amiket gondolom mar mások az informatika tanaraikkal letisztaztak.

2022. máj. 17. 13:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!