Szerintetek vállalhatok történelem korrepetálást bölcsész végzettség nélkül? Emelt érettségim van. 90% os.
De bölcsészként nem tanítani fogod megtanulni jobban, hanem csak az anyag lesz részletes...
Nekem sincs szakmai végzettségem, csak érintőlegesen, mégis statisztikából korrepetálok. Rengeteget tanultam a témát, mert nagy szerelmem, ráadásul olyan mélységekben, amire sajnos nincs idő a legtöbb képzésen, hogy sokféle embernek, sokféle megközelítessel át tudjam adni a tudásom és mellette tudjak érdekes és szórakoztató dolgokat is mutatni a témában, motiváció gyanánt. Eddig ez önmagában működőképesnek bizonyult, szuper eredményeket értek el a diákjaim és ennél jobban semmi sem mutatja, hogy valamit jól csinálok. :)
Nekem is hasonlóan kezdődött egyébként, jó voltam a tárgyból egy másik szakon és próbáltam felzárkóztatni az évfolyamtársaimat, mert nálunk tudtam, hogy mi az elvárás és abban magabiztos voltam. Aztán bővült a kör és a tudásom is, jött mellé pénzügyi statisztikai ismeret, biostatisztika, már programozással együtt is tanulunk... Eleinte nem kértem érte pénzt, aztán minél inkább tudtam garantálni az eredményeket, annál inkább indokoltnak éreztem az anyagi kompenzációt érte.
Én egész életemben gyűlöltem a törit és nagyon nehéz volt bemagolni. Lehet, hogy jól jött volna, ha valakivel szóban, közösen tudjuk megtanulni. Jobb egy emberrel együtt tanulni, mint egyedül magolni a hosszú szövegeket.
"egy tanár azt is tanulja hogy adja át hatékonyan a tudását"
Na, ezt jól írtad itt, a címben viszont bölcsész végzettséget kérdeztél. A bölcsészeknek nem, a tanároknak viszont valóban van okiteki (oktatás technika). Ettől függetlenül akinek jó a logikája és jó előadó, tanári végzettség nélkül is át tudja adni a tudást. Jómagam vegyészként készítettem fel egyetemi felvételire diákokat 30 éve kémiából. Sokan azt is mondták, hogy matektanárnak is el kellene mennem, mert amikor a pH számításhoz elmagyaráztam nekik a logaritmust, azt mondták, hogy most értették meg mi ez, és hogy kell használni. A matek órán ezt nem sikerült elsajátítaniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!