Ha magyar szóbelin csak a nyeltvan részét tudom akkor még meglehet a 2-es nem? mert szóbelin egybe van a nyelvtan meg az irodalom egybszámit bele a jegybe jól tudom ugye?
1-es, a válaszról fogalmad nincs, csak valami perverz élvezetet érzel, ha a kérdezőt jól megijeszted. Hát nem irigyellek, ha ennyi az életben az örömöd.
Tudom, most jön a "De nekünk azt mondtáááák". Nem mondhatták, mert nem így van. 25 pont az irodalom, 10 a nyelvtan, vagyis több, mint az átmenéshez szükséges 12%, és 15 a felelet nyelvi minősége.
Akkor csak igazam volt...
Na mindegy. Én már nem mondok semmit. A tanulás a megoldás mindenre😂
Hol "néztél" utána, gyerek? (Én tudom a választ, sehol.)
Leszel szíves a 6. oldal aljáig és a 7. oldal tetejéig ellapozni. [link]
Na és ismerkedjél meg az érettségi elnökök tájékoztató kiadványával, tudod, ilyen is van, nekem például ez a munkaeszközöm vagy 20 éve, és itt keresd meg a Póttétel húzatása című fejezetet. [link] Ezt fogod találni: "Ha a vizsgázó a tétel kifejtésében teljes tájékozatlanságot árul el, azaz feleletének értékelése nem éri el a szóbeli vizsgarészre adható ÖSSZES pontszám tizenkettő százalékát, az elnök egy alkalommal póttételt húzat vele." Namármost a szóbeli vizsgarész ÖSSZES PONTSZÁMÁNAK, azaz 50 pontnak a 12%-a 6 pont, és a kellően kifejtett nyelvtan tétellel ezt bőven eléri, jogilag nem lehetséges a póttétel húzatása. A magyar nyelv és irodalom ugyanis 1 tantárgy, és egyben értékelik. Ilyen alapon bármely más tantárgyból ha két kérdést tesznek fel neki, és az egyiket nem tudja, póttételt kéne húzni. Az, hogy túl egyszerű lenne, az nem érv. A jog nem így működik, hogy ha valami túl egyszerű lenne, akkor az nem úgy van.
Máskor jelöld névvel a kérdéseidet, hogy tudjam, kinek adott válaszokra kár az időmet pocsékolnom, mert úgyse hiszi el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!