Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik a könnyebb? Emelt...

Melyik a könnyebb? Emelt matek vagy emelt fizika érettségi?

Figyelt kérdés

2022. máj. 7. 22:11
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

Matek. Egyértelműen. Az még középszintű tudással is megírható jóra.

Ezzel szemben a fizika emelt egy csomó elméletet is számon kér.

2022. máj. 7. 22:31
 2/4 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon függ attól, hogy mennyire van "matekos agyad". Ha nem vagy túl penge (de nem is vagy túl gyenge) matekból, akkor lehet, hogy ugyanannyi gyakorlással és tanulással a fizika emelt érettségin könnyebb magas pontszámot elérni. Aki síkhülye matekból, annak mindkettő reménytelen vállalkozás még sok gyakorlással és tanulással is; aki viszont jó matekos, annak a matek emelt érettségi egy könnyű kis ujjgyakorlat, még különösebb készülés nélkül is.
2022. máj. 8. 09:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha tanultál rendesen fizikát a gimiben, akkor a fizika. (Nekünk szinte óránk sem volt, a dogákat meg mindig együtt írtuk a többiekkel)

Előfordulhat matek emelten, hogy valamilyen feladatot nem tudsz megoldani, nem jut eszedbe, nem találkoztál még ilyen típusúval, vagy csak benézed... stb.

Ez fizikán is megvan a feladatoknál, viszont ott van totó és esszé. Ezekre fel tudsz készülni. Ráadásul ha tudod mikor melyik képlet kell, akkor könnyebben találsz megoldást, mint matekban egy szöveges feladatra pl.

Én matekból emelteztem. Mérnökire megyek, és igazából elfogadják a bioszt, kémiát, fizikát, infót és matekot. Néha azt éreztem, hogy bármely másik tárgy könnyebb lett volna, mint a matek. Igaz, nem volt jó tanárom gimiben, és én sem vagyok a legszorgalmasabb. Plusz magántanárhoz sem jártam.

Úgy gondolom, hogy a "tanulósabb" tárgyakra könnyebb egyedül felkészülni. Így a fizikát ezért tartom jónak.

És igen, ha valaki meg nagyon jó matekból, vagy olyan képzést kapott éveken keresztül (spec. mat.), akkor az fog neki menni.

Számít az is, hogy milyen százalékot szeretnél. Matekból szerintem a 45 százalék az simán elérhető (+50 pont) , de nem igaz, hogy egy erős középszintű tudással (90+) egyből ötöst (60 százalékot) írsz. Ha neked elég a 45 százalék, és szereted egy kicsit is a matekot, plusz nincs szükséged sok pontra (nekem 360 kell), akkor simán mehet az emelt matek. Gondolom több matekod volt, mint fizikád, és matek fakt elég sok suliban indul is.

Érdemes még azt is átgondolni, hogy akkor fizika lesz a választott tantárgyad? Abból milyen százalékot érnél el középszinten? Mérlegelni kell, hogy neked egy fizika emelt + matek közép, vagy egy matek emelt+ fizika közép sikerülne jobban. Csinálj meg pár feladatsort és látni fogod.

Én speciel infó közepet írtam (95 százalék lett). Ajánlom, egyáltalán nem nehéz. Matekból pedig jobb lett volna nekem is a közép, valószínűleg 90 százalék feletti, dehát kötelező egy emelt, ha egyetemre akarok menni. Így az emeltem meg talán 60 százalék lesz.

2022. máj. 8. 11:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Fizika nehezebb.

En is matek emeltet írtam, faktos voltam ahol rendesen készítettek fel minket, illetve sokat is készültem rá, de én sem jártam matek tanarhoz, csak a 2ezres évektől oldottam meg az összes emelt matek feladatsorokat és ha valami nem ment próbáltam megerteni ha úgysem használtam az internetet. Mindig állítottam időzítőt a telefonomra hogy mikor jár le az időm és addig nem foglalkoztam mással.

94% lett, a szobelim max pontos lett pedig olyat húztam hogy a kidolgozasnal 5 percig fölötte ültem hogy hozzá se tudok kezdeni, végül nagyon kedves volt mindenki és én is megoldottam, de nem hibátlanul szóval nagyon meglepődtem a max ponton

2022. szept. 4. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!