Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Földrajz érettségin Magyarorsz...

Földrajz érettségin Magyarországról kérdeznek?

Figyelt kérdés
Végigolvastam a NAT 2020-as 9. osztályos tankönyvet, de abban nem volt szó kifejezetten Magyarországról.
2022. máj. 7. 00:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Van benne Magyarország is mindig. Topográfia és egyéb más is. Nézd meg az előző éves teszteket.
2022. máj. 7. 00:19
 2/8 A kérdező kommentje:

Dd Magyarország 9-10. osztályos tananyag?

Nem általános iskolai?

2022. máj. 7. 00:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Középiskolai tananyagból van az érettségi.

Mozaikos tankönyvekből tanultam, abban volt szó Magyarországról minden témában. Emelten csak a 9.-es Mozaik könyvet megtanulva meglett az ötös szóval az elég.

2022. máj. 7. 01:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az érettségire nem csak a 9. osztályos anyag kell, ezt remélem tudod.

Egyetlen google-keresés: földrajz érettségi követelmények, és a legelső találatban az oktatas.hu-n meg is találod a részletes követelményeket. Igen, kérdeznek Magyarországról is.

2022. máj. 7. 01:01
 5/8 A kérdező kommentje:

9-10. osztályos tananyag kell.

De Magyarország nem 7-8. osztályos tananyag?

2022. máj. 7. 01:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Megnéztem az online változatot:

Sem a 9-es NAT 2020-ban:

[link]

Sem a 10-es NAT 2020-ban nincs Magyarország domborzata stb.:

[link]

Magyarország a 21. században lecke van, de az más, társadalompolitikai rész...

Magyarország földrajza 8-os tananyag:

[link]

Most akkor nem értem.

A Földrajz érettségi a 8., 9., és 10. osztályos anyagból van?

Vajon értlemes dolgot az általános iskolai tananyagot számon kérni érettségi vizsgán?

2022. máj. 7. 01:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az lényegtelen, hanyadik osztályos tananyag, mivel ez eleve iskolánként változhat is. A megadott témakörök az érdekesek, és igen, földrajzból természetesen Magyarország földrajza is lényeges, tökmindegy melyik évben tanultál róla.
2022. máj. 7. 06:37
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#6: Lehet méltatlankodni, de nem érdemes. Az érettségi tananyaga a teljes 12 évfolyamot lefedi. Ez van, akár tetszik, akár nem.

Mellékesen megjegyzem, hogy matek írásbelin is simán adhatnak az érettségin olyan feladatot, amelyet egy nyolcadikos is meg tud oldani. A szóbelin kérdezhetik többek között a Pitagorasz-tételt és az egyszerűbb függvénytranszformációkat is, ami általános iskolás anyag.

2022. máj. 7. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!