7. feladattal hogy boldogultatok szövegértés első
felében?Borzalmasan volt megfogalmazva.
Figyelt kérdés
Ezen kivul hogy ment a dolog? Tartotok a holnapi matektól?
2022. máj. 2. 16:29
1/8 anonim válasza:
Szerintem a hetedik feladat volt a legkönnyebb, szóval egyáltalán nem értem, hogy másoknak mi a problémája vele. Teljesen egyértelműen leírtak mindent és még a szöveget sem kellett hozzáolvasni.
Szerintem az egész magyar érettségi nevetségesen könnyű volt. (érvelést és összehasonlító verselemzést választottam)
A matektól nem tartok, mivel nagyon jó vagyok belőle és a próbaérettségim is nagyon jól sikerült.
Egyébként veled mi a helyzet, kérdező?
2022. máj. 2. 16:35
2/8 anonim válasza:
Első ránézésre én sem értettem pontosan a 7. feladatot, de aztán rájöttem mit kell csinálni.
A novellaelemzést írtam. A novella nekem egyáltalán nem tetszett, ha akkor írtam volna ide, amikor éppen kijöttem a teremből, akkor még ennél durvábban is nyilatkoztam volna róla most itt kommentben. :D
Kissé nehezen lehetett értelmező szöveget írni róla.
A szempontok/feladatok amiket a novellához adtak eléggé érdekesek voltak...
De összességében annyira nem volt vészes, de szerintem az elmúlt 1-2 év magyaraitól nehezebb volt.
Szerintem elmúlt 1-2 évitől ez nehezebb volt.
2022. máj. 2. 17:05
3/8 A kérdező kommentje:
mivel felnőtt tagozatos vagyok és amit te 4 évig tanultál minden héten minden nap 1-1 tantárgyal legalább azt én 2 éven keresztül heti max 2db tantárgyal munka mellett. így igen, én tartok a matektól és a töritől mert nem vagyok jó bennük. Tavaly még a covid is rá tett, hogy ugye maradjon ki anyag. Ez a mai magyar valóban nem volt nehéz, hisz csak szövegértés volt. Én a novella elemzését választottam.
2022. máj. 2. 17:06
4/8 anonim válasza:
Kérdező, a szövegértést első osztálytól tanulod, kb írni-olvasni kell hozzá. M
2022. máj. 2. 17:18
5/8 anonim válasza:
Nem emlékszem rá, valaki tudna emlékeztetni hogy melyik volt a 7es feladat? Mindenkitől ezt hallom hogy az milyen szörnyű volt, de nekem nem rémlik ilyen kiugróan rossz feladat.
2022. máj. 2. 18:46
6/8 A kérdező kommentje:
Szinonimákat kellett írni vagy mi. 10 es bekezdés volt megadva. Hülyén volt fogalmazva annyira emlékszem
2022. máj. 2. 19:35
7/8 anonim válasza:
A 7es nekem sem volt teljesen egyértelmű, ezen kívül az első rész szerintem egész barátságos volt, nem volt nehéz. A novellaelemzés annyira jól már nem ment, de úgysem számítottam sok jóra elemzésnél. Mindent írtam, ami eszembe jutott, igyekeztem szépen fogalmazni, meg írtam 2,5 oldalt, valamennyi pontot kapok rá…
2022. máj. 2. 21:49
8/8 anonim válasza:
Most lecsekkoltam a feladatsort (5-ös voltam) és szerintem kifejezetzen könnyű volt az a feladat?? Mármint nekem nem okozott problémát, volt olyan amin többet törtem a fejemet. Összességében szerintem az első rész egész jó volt, csak a másodikkal gyűlt meg a bajom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!