Ezeket a teszteket csak én töltöm ki sikertelenül?
Nekem ezek a tesztek nem mennek. Ezek szerint rosszul olvasok.
Ez nekem például egy bonyolult szöveg és elsőre meg sem értem, fel sem fogom, amit olvasok. De a teszt még el is várja, hogy egy olvasásra megjegyezzek egy csomó adatot. Talán megvan, hogy miért tanultam világ életemben rosszul. Hiába voltam mindig is szorgalmas, több óra tanulás nem ért/ér semmit.
"A függetlenség 1968. évi kikiáltása óta Mauritius alacsony jövedelmű, mezőgazdaságra alapozott gazdaságból egy közepes jövedelmű, diverzifikált gazdasággá vált, növekvő iparral, pénzügyi rendszerrel és idegenforgalommal. Az éves gazdasági növekedés többnyire 5-6%. Az életszínvonal nőtt, a gyermekhalandóság csökkent, és az infrastruktúrát jelentősen fejlesztették. 1987-ben a GDP még csak 1,52 milliárd dollár volt, de 2005-ben elérte a 16,280 milliárd dollárt, és ezzel Mauritius egy főre jutó GDP-je a második Fekete-Afrikában: csak Egyenlítői Guinea előzi meg az olajexportnak köszönhetően.
Mauritius gazdasága más oldalról nagyon összetett, a vagyoni különbségek nagyok. A gazdaság főként a cukornádtermelésén, az idegenforgalmon, a textiliparon és a szolgáltatásokon alapul, de egyéb területek is gyorsan fejlődnek.
Cukornádat termelnek a művelt földek 90%-án, és ez adja az export 25%-át. Az 1999-es aszály számottevő károkat okozott.
A kormány fejlesztési stratégiája a külföldi befektetésekre fókuszál. Mauritius több mint 9000 off-shore céget vonzott, sok ezek közül az Indiával és Dél-Afrikával való kereskedelmi együttműködést célozza, míg egyedül a bankszektorba történt befektetések értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.
A gazdasági teljesítmény 2000 és 2004 között erőteljes gazdasági növekedéssel és 7,6%-os munkanélküliséggel (2004 decembere) járt együtt. Franciaország az ország legjelentősebb kereskedelmi partnere, sokoldalú kapcsolatokkal. A műszaki segítségnyújtás változatos formái alakultak ki."
Mindet elolvastam, ez jött ki:
"Helyes válaszok száma: 9/9
1. szöveg: 65 karakter/sec
2. szöveg: 16 karakter/sec
3. szöveg: 26 karakter/sec
átlagos sebesség: 35 karakter/sec
A(z) Balzac - Goirot apó mű elolvasásához 3.2 órára lenne szükséged. Kattints ide, ha kíváncsi vagy más művekre is!"
Hát nekem ez nem ment. Főleg a fenti sebességgel nem.
Ez szerintetek baj lehet? Lehet rajta javítani?
Nem megy a fogalmazás sem. :(
De csak azért, mert teljesen elkeserít, hogy elvileg ezt meg kellene tudni oldanom, de nem megy... Így mi lesz belőlem? Csöves?
Nekem 9 karakter/sec átlag jött ki.
Végig kellett rágnom magam a szövegeken, hogy rendesen megértsem és már nem vagyok gyerek. A Pál Utcai Fiúkat végigolvasni 7 órába telne? Vicc kategória. Ilyen teljesítménnyel az érettségi letétele is nehézséget okoz már.
Az Odüsszeuszos 1.szöveg nekem is lassabban ment, nehezebb volt a szöveg miatt felfognom.
#2,7,9
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!