Ezeket a teszteket csak én töltöm ki sikertelenül?
Nekem ezek a tesztek nem mennek. Ezek szerint rosszul olvasok.
Ez nekem például egy bonyolult szöveg és elsőre meg sem értem, fel sem fogom, amit olvasok. De a teszt még el is várja, hogy egy olvasásra megjegyezzek egy csomó adatot. Talán megvan, hogy miért tanultam világ életemben rosszul. Hiába voltam mindig is szorgalmas, több óra tanulás nem ért/ér semmit.
"A függetlenség 1968. évi kikiáltása óta Mauritius alacsony jövedelmű, mezőgazdaságra alapozott gazdaságból egy közepes jövedelmű, diverzifikált gazdasággá vált, növekvő iparral, pénzügyi rendszerrel és idegenforgalommal. Az éves gazdasági növekedés többnyire 5-6%. Az életszínvonal nőtt, a gyermekhalandóság csökkent, és az infrastruktúrát jelentősen fejlesztették. 1987-ben a GDP még csak 1,52 milliárd dollár volt, de 2005-ben elérte a 16,280 milliárd dollárt, és ezzel Mauritius egy főre jutó GDP-je a második Fekete-Afrikában: csak Egyenlítői Guinea előzi meg az olajexportnak köszönhetően.
Mauritius gazdasága más oldalról nagyon összetett, a vagyoni különbségek nagyok. A gazdaság főként a cukornádtermelésén, az idegenforgalmon, a textiliparon és a szolgáltatásokon alapul, de egyéb területek is gyorsan fejlődnek.
Cukornádat termelnek a művelt földek 90%-án, és ez adja az export 25%-át. Az 1999-es aszály számottevő károkat okozott.
A kormány fejlesztési stratégiája a külföldi befektetésekre fókuszál. Mauritius több mint 9000 off-shore céget vonzott, sok ezek közül az Indiával és Dél-Afrikával való kereskedelmi együttműködést célozza, míg egyedül a bankszektorba történt befektetések értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.
A gazdasági teljesítmény 2000 és 2004 között erőteljes gazdasági növekedéssel és 7,6%-os munkanélküliséggel (2004 decembere) járt együtt. Franciaország az ország legjelentősebb kereskedelmi partnere, sokoldalú kapcsolatokkal. A műszaki segítségnyújtás változatos formái alakultak ki."
Önmagában az olvasással valóban nincs problémám, viszont ha én belekezdek a felsőfokú tanulmányaimba, akkor ott nekem végem lesz.
Ezzel a teljesítménnyel. Elvileg ennek mennie kellene, nekem pedig beletört a bicskám. Nem gondoltam volna, hogy első olvasásra ennyi információnak meg kellene ragadnia. Azt hittem, hogy értem egy szöveg vázát és minden oké, a részletekre majd visszatérek később.
Nem megfelelőek a képességeim. Vagy fejleszteni kell, vagy végem. Ennyit a szorgalomról és a kitartásról. Egy bizonyos szint alatt nem lehet korrigálni plusz időráfordítással.
Nem az olvasásoddal van baj szerintem, hanem a fantáziáddal. Nekem 9/9 lett és általában úgy olvasok, hogy közben mindent szépen elképzelek vagy keresek valami kapaszkodót, amitől egzaktabb lesz a történet emléke. Alapvetően tanulni is így szoktam az olvasmányosabb anyagot, nem feltétlenül valósághűek ezek a képek, csak bármi, amire tudok asszociálni belőle.
Szerintem inkább ezt kellene fejlesztened, ezek a kérdések nem szövegértésre mentek, hanem inkább emlékezetre, abból gondolom.
Köszönöm szépen a választ mindenkinek.
"Nem az olvasásoddal van baj szerintem, hanem a fantáziáddal. Nekem 9/9 lett és általában úgy olvasok, hogy közben mindent szépen elképzelek." <- Lehetséges. Nem igen szoktam a lelki szemeim előtt elképzelni, amit olvasok. Akkor ez is lehet a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!