Egyetemi átjelentkezés? (sürgős, többi lent)
2021-ben kezdtem az egyetemet, ez a második félévem. Sajnos a mostani szakom már nagyon nem tetszik, nem járok be boldogan, sőt szörnyen érzem magam, ha be kell mennem. Sajnos amikor idejöttem nem gondoltam volna, hogy ilyesmire fog épülni a szak.
Jelenleg a móvári egyetemen vagyok, ami a Győrben lévő Széchenyi Egyetemhez tartozik. Ez a szak mezőgazdaságis, viszont a tanítóképzésre szeretnék átjelentkezni. Valamelyikőtök esetleg jelentkezett már úgy egyetemen belül, hogy egy teljesen más szakra ami nem kapcsolódik a mostanihoz? Mert elvileg így, hogy semmi köze a kettő szaknak egymáshoz, nem átjelentkezi kell, hanem újra kell úgymond felvételizni. EZ azt jelenti, hogy majd csak 2023 szeptemberében mehetek át? Vagy még van lehetőség rá? Mert ugye február 15ig kellett volna felvételizni. Elég sürgős lenne, Köszönöm a választ előre is!
Jól gondolod, újra kell felvételizni. Most már vagy marad a pótfelvételi vagy a keresztféléves képzés vagy vársz jövő szeptemberig.
De ha nem tetszik, jól teszed, ha váltasz, akkor is, ha várnod kell egy évet. Elvégre nagyon nem mindegy, mit végzel el!
És ha passzíváltatok a régi szakomon és felvesznek az újra akkor mehetek szeptembertől az újra úgy, hogy a régi passzív?
Más kérdés: a krediteket abban az esetben ha felvételi eljárással megyek el kell vinnem, vagy teljesen új lappal indulok? Mert úgy tudom, hogy nem, mert ez nem átjelentkezés, ahova minimum 30kredit kell. Mert ha nem kell semmi ilyesmi, akkor nem megyek el inkább vizsgazni ebben a félévben már..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!