Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit veszíthetek, ha nem...

Mit veszíthetek, ha nem sikerül jól az érettségi?

Figyelt kérdés

A matektól félek inkább, hogy az lehet, hogy akár 2-3-mas lesz, hiába lesz ott a feladatgyűjtemény...

Szeretnék egy jól fizető, normális állást a jövőben, ezt mennyire ronthatja el egy rossz (matek)érettségi?

2022. ápr. 20. 21:23
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Ha nem akarsz egyetemre menni, vagy nem számít a matek érettségid a pontjaidhoz, akkor teljesen mindegy, hányas lett.
2022. ápr. 20. 21:59
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

1#+1

Teljesen mindegy, hogy milyen a munkáltató elkéri az érettségidet lefénymásolják és ennyi.

2022. ápr. 21. 07:55
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
De egyébként újra lehet csinálni következő években is, szóval nem para. Főleg, hogy úgy jóval könnyebb felkészülni, hogy nincs mellette még másik 20 tárgy. Elég hülyén van megoldva az oktatás, de sajnos ez van egyelőre. :D Az meg senkit nem érdekel, hogy hányas lett az érettségid, csak az, hogy megvan. Érettségi után mindenki elfelejt mindent egyébként is. Csak arra fog emlékezni kb, amivel esetleg halad tovább egyetemre. Többit meg fokozatosan elfelejti évről-évre. Valójában az középsuli sem való semmire. Nem készít fel semmire az életben, de majd meglátod. Végzel és rájössz, hogy nem tudsz semmit sem. Kivéve, ha valami szakmás sulit végzel. De ténylegesen tanulni tényleg csak annak van értelme, aki tovább is akar menni egyetemre.
2022. ápr. 21. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
84%
Sajnos ez igaz...
2022. ápr. 21. 14:47
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Semmit. Sőt. Én egyedül készültem fel 2 tárgyra gimi után, az egyik emelt volt. Mindkettő jeles lett. Gimibe meg örültem, ha nem buktattak meg év végén, igen, abból a tárgyból is, amiből később emelteztem. Egy csőd ez az oktatási rendszer, a kiégett tanároktól szinte az élettől is elmegy az ember kedve. Ez a kőkemény tény. Egyébként meg egy jó szakma sokkal többet ér sok esetben, mint egy diploma.
2022. ápr. 21. 20:02
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Azért sok szép emlékem van középsuliból...ha belegondolok, milyen kényelmes volt akkor az élet... legnagyobb gondom a felkészülés volt a töri tz-re...nagyon élveztem a töri órákat. Sajnálom, hogy annyi mindent elfelejtettem, ami az alapműveltség része lenne... de nem akarok állandóan a háborúkra gondolni... nem tudom megjegyezni, hol, ki, kit, miért támadott meg, nem tudom átlátni a történelmet, az összefüggéseket. Még ami jó volt, a nyelvtanítás. Na jó, annyira azért mégsem, mert belénkplántálták a hibáktól való félelmet. A suliban sokkal nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a pályaválasztásra is... honnan a fenéből kellene tudnom hirtelen eldöntenem 18 évesen fiatal kis gyerekként, hogy mivel foglalkozzak? A szakmákat sem ismerem igazán...csak az van, hogy legyél orvos, tanár, vegyész, biológus, jogász, orvos, vagy gyógyszerész, vagy informatikus.
2022. ápr. 21. 21:39
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Igen, mondasz valamit 6-os. Én pl egy olyan oktatási rendszert képzelnék el, ahol célirányosan mindenkinél azt fejlesztenék, amiből jó, amihez van tehetsége. Nem azt erőltetni, amihez nincs. Utópisztikus gondolat, nem ez a cél, hogy boldog, kiegyensúlyozott emberek legyünk, kell a "kiszolgáló rabszolga személyzet" bizonyos rétegeknek. Nem is boncolgatom tovább, mert még megkapom, hogy konteós vagyok. Egy tollvonással meg lehetne jó irányba változatni ezt az egészet.
2022. ápr. 21. 21:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, ugyanakkor jó hogy tanulunk minden tárgyból valamit. Az se jó, ha valaki szakbarbár. Több óra kellene, ahol a szakmaválasutással foglalkoznak, ilyen tanácsadás szerűség. Megmutatni pl. hogy téged érdekel a biológia? Ilyen sok irányba mehetsz el vele. Miért is tanuld a matekot, miért is fontos? Nézd, ez és ez lehetsz később.
2022. ápr. 21. 23:59
 9/10 anonim ***** válasza:
8. Ebben semmi kétség. Az alapműveltség fontos, amiről az érettségi is szól. De sok iskola nem is érettségi centrikusan készít fel, sajnos.
2022. ápr. 22. 00:03
 10/10 anonim ***** válasza:
15%
Ne halgass azokra akik szerint teljesen mindegy normális jól fizető emberi munkához nem árt egy diploma amihez pedig elengedhetetlen egy jó érrétségi.
2022. ápr. 22. 19:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!