Középszintű informatika érettségi tapasztalatok?
Hanyadikos vagy?
Fontos, mert a mostani 11-12 évfolyam még a régi kerettanterv szerint érettségizik, azonban az alattiak már az új szerint, ami sokkal nehezebb.
Szia! Én októberben érettségiztem belőle. Húzni kellett egy tételt, azon rajta volt a téma megnevezése, meg kb. 5 szempont, amiről mindenképpen kell beszélned. A felkészülési idő legalább fél óra, de ha vannak még előtted, akkor még több is lehet. Utána elmondtam a feleletet, majd be kellett adni a piszkozati lapot is, amire jegyzeteltem. Ezt amúgy nem értékelik, semmit se csinálnak vele, gondolom csak bizonyítéknak kell hogy tényleg ott voltál.
Egyébként kedvesek voltak, pedig nem is saját iskolában volt, nekem 100% lett a szóbeli.
Tudom, ez egy kicsit releváns a kérdéshez, de itt meg lehet nézni a új féle érettségiket, vagyis a mintafeladatokat:
Szóbelihez van egy tippem, bár ezt az összes tantárgyhoz fel lehet használni; hogy minden egyes tételt nézz át.(Én 2020 októberében voltam érettségizni, és volt 3 tétel a 20-ból, amihez alig tudtam mit megtanulni:), és a szóbelin pont az egyik ilyen tétel sikerült kifognom, szerencsére "gyakorlatiasabb" fajtát (adatbázisok, mire lehet őket használni(pl tanulásra), stb). 25/30 pontom lett.
"...esetleg a tételen belül vannak szempontok, hogy mi alapján építsem fel a feleletet..." Nekem volt a tételcím, meg voltak kérdések hozzá.
(u.i.: De hamar kezdtél el tételeket kidolgozni o_o, le a kalappal, így biztos tudni fogod az összes tételt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!