Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hány tananyaggal vagytok...

Hány tananyaggal vagytok lemaradva emelt biosz és kémiából?

Figyelt kérdés
Meg szeretnék nyugodni, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki még nem nyúlt hozzá a növénytanhoz és a szénhidrogénekél jár csak. :D

2022. márc. 26. 22:53
 1/7 anonim ***** válasza:
97%

Bőven végigérsz majd, ne aggódj!

Én az egyetemen jelenleg kb. mindenből le vagyok maradva (nem is kicsit). 😄

Igazából úgy is az a fő, hogy a vizsgáig mindenről hallj, a kiemelten fontos dolgokat alaposan megtanuld és persze jól ismerd a feladattípusokat. Ha ez megvan nem lesz gond.

Amúgy hova felvételizel, kedves Kérdező?

2022. márc. 26. 23:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Az orvosi a cél. Még van kevesebb, mint másfél hónap, viszont szerencsére gyorsan tanulok és igyekszem magolás helyett mindig összefüggésekben gondolkodni.
2022. márc. 26. 23:41
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Hány tananyaggal? Ez milyen mértékegység? Orvosi a cél...
2022. márc. 27. 08:23
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

#1 vagyok. 🙂

Tavaly ilyenkor én is nagyon izgultam, milyen lesz, de hasonló felfogással és szorgalmas tanulással sikerült nekem is bejutni az orvosira. 😄 Nem lehetlen küldetés (és mondjon bárki bármit, bennmaradni sem az)!

No para! A fontos anyagrészekre koncentrálj, amik gyakran fordulnak elő az érettségiben (pl. embertan 😁), és persze oldj meg sokat a régi feladatsorokból (bár gondolom ezt már vagy ezerszer elmondták neked). Aludj sokat, mert úgy rögzül a sok fontos információ. És ne izgulj, nem lesz vészes!

Ha felvesznek - márpedig, ha igyekszel, sikerülni fog - akkor hamar elsajátíthatod annak a művészetét, hogyan pótoljunk 10.000 oldalnyi (sűrűn teleírt hivatalos tankönyvi) lemaradást 2 óra alatt. 😆 /Nyilván, mondanom sem kell, az egyetemen gyorsan megtanult "minden is" mennyire fog majd hosszútávon megmaradni. 😅/

2022. márc. 28. 20:01
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást, neked pedig gratulálok és sok sikert a továbbiakban! :)

Épp azon gondolkodtam, hogy a maradék szerves kémia és egykét témakör bioszból az orvosin egy laza hétvége (na jó, inkább néhány hét), úgyhogy ha bent akarok maradni, akkor májusig ez az anyagmennyiség nem jelenthet akadályt.

2022. márc. 28. 22:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szintén #1-es.

Először is: köszi.

Másodszor: Oké, ez csak egy bizonyos pontig igaz. Mert az érettséginél nem árt, ha tudsz gondolkodni és stabil, biztos tudásod van. Elvégre most a lehető legjobb eredmény elérése a cél! (Az egyetemen meg majd sok tárgyból csak egy szimpla kettes. 😆) És egyetemen a legtöbbször elég, ha hallasz mindenről (még egyszer végigolvasni se lesz időd mindent, szóval nem árt az sem, ha tud az ember logikázni és tippelni), tehát sokkal többet kérdeznek ugyan és bonyolultabban, de nem mennek mindig annyira bele a részletekbe. (Hamar rááll a számonkérés stílusára egyes tárgyakból az ember.)

Szóval azért csak iparkodj, mert az ismétlés nagyon hasznos!

Most az érettségire fókuszál, az egyetemen még ne is törd magad. Meg amúgy később se, épp eléggé igyekeznek kinyírni az ott dolgozók az egyetemistákat-tisztelet a kivételnek (ne hagyd magad).

2022. márc. 28. 23:21
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Melyik orvosin vagy elsős, ahol 10000 oldal van valamiből? Mert nekem SZOTE-n a 4 hetes emésztőrendszeri szövettan 30, embri 25, anat 150 oldal.

Egyébként csak bekerülni kell az orvosira (ahogy más helyekre is), kedves kérdező. Hogy helytállsz-e vagy sem, az nem a felvételi pontokon fog múlni, bár ez tényleg a jövő még, hamar eljön ugyan, de jelenleg nem az ezen való agyalásnak van itt az ideje. Bőven a végére tudsz érni a kémiának májusig. Az emelthez szükséges anyag szervesből jól 'fel van építve', szerintem könnyen követhető, tanulható.

2022. márc. 28. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!