Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az emelt szintű kémia 10-es...

Az emelt szintű kémia 10-es skálán mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

A középszintű érettségi feladatokat szinte hibátlanul meg tudom oldani, az emelt szintnél az egyszerű választásos feladatokban mindig nagyon hasonló válaszokat adnak meg, és ott hibázni szoktam, sőt a számolási feladatok is jóval nehezebbek. A kísérletekhez még nem nyúltam hozzá, a szerves kémiát is csak most tanulom (egyelőre a szénhidrogéneknél tartok), és a szervetlen kémiából még legalább 10 anyag hiányzik.

A cél minimum 80% százalék. Még van másfél hónapom, addigra össze tudom hozni?

2022. márc. 23. 16:12
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és kalkuláljuk bele, hogy emelt bioszra is tanulnom kell (hiányzik még az egész genetika és az ökológia/társulatok). Viszont reggeltől estig tanulok, más dolgom szerencsére nincs.
2022. márc. 23. 16:14
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem emelt kémia könnyebb, mint a biosz.

Ha mondjuk a bioszt veszem 10-nek, akkor a kémia mellett talán 6. Ez az írásbeli részre vonatkozik. Ha magabiztosabb lennék a számításokban, akkor lejjebb is menne.

Szóbelinél is, ha a biosz a 10, akkor a kémia olyan 3-4.

Nekem a kémia tanulás mindig egyszerűbben ment.

Bioszt nehezebben tudtam vizionálni és így megérteni.

De hajrá, szerintem simán tanulható. Egyetemen ennyi idő alatt sokkal többet kérnek számon majd, főleg ha ezekkel valami természettudományi vagy egészségügyi vonalon mész tovább.

2022. márc. 23. 16:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Az orvosira készülök, szerencsére naponta átlagban 20-30 oldalt simán beseggelek. Csak idő kell a gyakorlásra is, mert néha olyat is el tudok rontani, amit máskor álmomból felkeltve is elmondok.
2022. márc. 23. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!