Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak meg 10 oldal...

Hogyan tanuljak meg 10 oldal történelmet?

Figyelt kérdés
Volt 50 oldal, de kijegyzeteltem, így lett 10. Sosem volt az erősségem, aminek logikája van, az sokkal egyszerűbb. Van még egy hetem, tehát még nem vagyok annyira ráfeküdve. Köszönöm a válaszokat!
2022. márc. 14. 00:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Csakis értve. Ne magold be, mert úgy nem marad meg. Kulcsszavakat memorizálj, annak mentén logikusan meg tudod tanulni.
2022. márc. 14. 00:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Csűrd-csavard addig, amíg lesz benne logika, lesznek benne összefüggések. Akár más "független" témákat is hozzácsatolhatsz az anyaghoz, hátha más kapcsán jobban átlátod, jobban előjön
2022. márc. 14. 04:12
 3/7 Isti22 ***** válasza:
100%
Próbáld úgy nézni, hogy a történelemnek is logikája van, nem véletlenül következik egyik eseményből a másik. Ha még van egy heted, nézz meg egy filmet az adott korból, akkor könnyebben hozzá tudod kapcsolni a tanultakat valamihez.
2022. márc. 14. 05:38
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem dolgozat előtt kell elkezdeni tanulni
2022. márc. 14. 07:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy példát tudok hozni. Mikor a 48-49-es forradalom és szabadságharc volt a tema, akkor csinaltam egy folyamatabrat, hogy főbb események idorendben és melyikbol mi következett. Kb 10 szóból állt, a többi meg a rizsa volt. Mikor ebből kértek számon mindig 4/5-öt kaptam.

Segíthet még az is, ha több forrasból tanulsz.

Amit a 3-as írt az is jó ötlet.

2022. márc. 14. 07:55
 6/7 anonim ***** válasza:
43%

Akkor én leszek az ellenpélda, mert én azt mondom, hogy humán tárgyakat csak magolva. Abban igazat adok, hogy nem marad meg, de nem is akarom, hogy 10 oldal töri megmaradjon akár csak 1 nappal tovább is. Épp ezért a dolgozat elötti 1-2 napban bemagolás a legjobb módja, hogy viszonylag kevés időráfordítással jó jegyet kapj, mert arra a kis időre meg fog maradni a betanult anyag, amíg felelsz vagy megírod a dolgozatot.

Gyűlöltem a törit, irodalmat, társait, pont a logika hiánya miatt, mert reál beállítottságú vagyok. Viszont az összes ilyen humán tárgyból ötösöm volt, mert bemagoltam 3 oldal törit majd másnap fejből leírtam, vagy jelentkeztem felelni. Persze miután megkaptam az ötöst, el is felejtettem mindent, de nekem arra az időre kellett, amíg a jegyet osztották.

Bármilyen negatív lecsengése van a szónak, humán tárgyakat magoldi igenis hasznos tud lenni dolgozat előtt.

2022. márc. 14. 12:40
 7/7 NTBS ***** válasza:
Olvasd el többször.
2022. márc. 16. 15:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!