Hogyan tanuljak meg 10 oldal történelmet?
Egy példát tudok hozni. Mikor a 48-49-es forradalom és szabadságharc volt a tema, akkor csinaltam egy folyamatabrat, hogy főbb események idorendben és melyikbol mi következett. Kb 10 szóból állt, a többi meg a rizsa volt. Mikor ebből kértek számon mindig 4/5-öt kaptam.
Segíthet még az is, ha több forrasból tanulsz.
Amit a 3-as írt az is jó ötlet.
Akkor én leszek az ellenpélda, mert én azt mondom, hogy humán tárgyakat csak magolva. Abban igazat adok, hogy nem marad meg, de nem is akarom, hogy 10 oldal töri megmaradjon akár csak 1 nappal tovább is. Épp ezért a dolgozat elötti 1-2 napban bemagolás a legjobb módja, hogy viszonylag kevés időráfordítással jó jegyet kapj, mert arra a kis időre meg fog maradni a betanult anyag, amíg felelsz vagy megírod a dolgozatot.
Gyűlöltem a törit, irodalmat, társait, pont a logika hiánya miatt, mert reál beállítottságú vagyok. Viszont az összes ilyen humán tárgyból ötösöm volt, mert bemagoltam 3 oldal törit majd másnap fejből leírtam, vagy jelentkeztem felelni. Persze miután megkaptam az ötöst, el is felejtettem mindent, de nekem arra az időre kellett, amíg a jegyet osztották.
Bármilyen negatív lecsengése van a szónak, humán tárgyakat magoldi igenis hasznos tud lenni dolgozat előtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!