Milyen matek könyvet ajánlanátok?
Obádovics
Utána majd frissítesz.
Hát vannak nagyon jó könyvek.Attól függ mi a célod.Gondolom nem csak átakarsz menni érettségin 2-sel,hanem ilyen irányba akarsz tovább menni egyetemre.Nemcsak könyveket fogok írni,hanem videókat is.Nekem a száraz elmélet mellett rengeteget segítenek az anyag gyorsabb,mélyebb megértésében is...
Na szóval,mivek 9.-es vagy ezért az alapdolgokat tanuljátok mégcsak,ezért Obádovics című matematika könyv remek összefoglaló és bevezető.Az egész gimnáziumi anyagot lefedi elméletből.Feladatokhoz sok a példatár:
A bólyai sorozat,ami sokat segített nekem annó,de ehhez kellene bizonyos alaptudás,mert néhol elég bonyolult
Videók:
Távoktatás magyar nyelven [link] Talán ez a legjobb kezdésnek neked.Lefedi a teljes 4 év anyagát évfolyamonként.Viszont sokkal bővebb.Ha végig csinálod,és minden megértesz belőle,akkor matek 1-ből átfogszmenni.Tapasztalat.Én ezekből a videókból készültem,napi 3-4 videó féléven keresztül+rengeteg gyakorlással kihoztam a matekomat 5-re mérnökin.
[link] Szabó Tamás videói-Ezek is nagyon jók.De ide azért nem árt már tudni legalább a 9-10-es anyagot nagyon.Onnatól már lehet.Ezek már bőven túl haladják a középiskolai szintet.Mérnököknek meg informatikusoknak szánt videók.Ha már nagyon penge vagy,akkor ezek mehetnek.Így garantáltan átmész első félévben.
Még akit nagyon bírok,az Márknak a videói: https://www.youtube.com/channel/UClFwXBenrTboh9UIYGyvJZQ/pla..
Ez is mérnököknek készült,kicsit elméletibb a Szabó Tamás-féle videóknál,de kb. ugyanazokat a témaköröket dolgozzák fel máshogy magyarázva.Ezek mellé künyven a Thomas-féle kalkulus.
Most vettem észre,hogy fizikához is kellene.
Itt is van néhány
Kezdésnek könyvből a Szalai Béla c. könyv remek bevezető.Közép és emelt szintre is
Feladat gyűjteménynek a Dér-Radnay-Soós.Ez alapmű kb.
Videó és további feladatok
Itt vannak célirányosan érettségire felkészítő videók és feladatok.Elég sok,de részletes.Ezek alapoknak nagyon jók
Ha kicsit komolyabbra vágysz már,akkor a Holics László Fizika(a nagy kék,akadémiai kiadás).Ide kell már az emelt matek,mert részletesebb jóval mint a Szalai.Ez már egyetemi bevezető kb.
Jobb ezután a Hudson-Nelson.Ez már mérnöki fizika.Ide már alapelváras a matek,hogy érsd.
Ha meg még több kell,akkor már a [link] csatorna.
Ide már fizikusoknak szánt előadások és gyakorlatok vannak feltölve.A mechanikával kezd.És akkor fokozatosan lehet haladni.
Ide talán már Budó Ágoston kísérleti fizika sorozat a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!