Mit érdemes 5.érettségi tantárgynak választani?
Sziasztok! Nem igazán tudom, mit válasszak 5.érettségi tantárgynak, mivel nekem továbbtanuláshoz angol kell főleg. Vitt pontjaim is ugy lennének, hogy angol emelt érettségi és egy olasz felsőfokú nyelvvizsga. Szóval ez az 5.érettségi tárgy csak, ilyen "töltelék" lenne. Infón,föcin,tesin és fizikán gondolkoztam.
Infóból, bevallom nem kaptunk valami nagy képzést, de gyakorlással megcsinálható lenne szerintem.
Fizikáról két végletet hallottam, vagy azt hogy rohadt nehéz vagy azt, hogy nagyon könnyű.
Tesi érettségiről nem igazán hallottam.
És akkor a föci, ezt tudom, hogy sokan választják,mert "könnyű".
Nektek mi a tapasztalatotok? Ki mit ajánl 5.érettségi tárgynak?
Milyen szakra mész, és mi a 2. felvételi tárgyad?
Egyébként nem sok jelentősége van. Ha duplázással számolják egyetemre a pontjaidat, és egyik sem esik bele, akkor teljesen mindegy. Azt válaszd, amelyik a legegyszerűbb, és legkevesebb munka van vele, hogy többire több idő jusson.
Persze lehetne ilyet mondani, hogy info legalább hasznos, de a középiskolai info semmire sem jó, talán annyi, hogy megtanulod használni az alap szoftvereket, amelyeket nagy eséllyel fogsz munkád során használni, igaz addigra el is felejted a nagy részét.
Én vagy infora vagy földrajzra mennék.
Igazából ha ez az olasz nyelvvizsgád megvan már / közel vagy a megszerzéséhez, akkor egy középszintű érettségi nem fog gondot okozni. Nézegess meg már korábbi feladatsort, pl ez a tavalyi: [link]
Ráadásul később van, mint a kötelező tárgyak, így nem egymáshoz közel kell letolni 5 vizsganapot.
Ha pszichora akarsz menni, akkor lehet egy biológiával jobban járnál, mert pszichon van anatómia és élettan, és rendre előkerül egy-egy tárgyból. Nyilván egyetemen is meg lehet tanulni, és a pszichológia nem egy orvosi, de szerintem sokat tud segíteni az első évben, főleg az egyetemi sokk feldolgozásában.
Ha mást választasz az angol mellett felvételi tárgynak, akkor nem is annyira fontos, hogy jól sikerüljön (feltéve ha duplázol, de az a módszer a legegyszerűbb...), de legalább látsz egy kis biológiát egyetem előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!