Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Dupla szóbeli az érettségin?

Dupla szóbeli az érettségin?

Figyelt kérdés

Én 3 tantárgyból fogok dupla szóbelizni, mert az írásbeli számomra nagyon nehéz.

Sok tanár le akarta mondani, hogy duplán szóbelizzek. Nem mondtak indokot…hogy miért nehéz lesz ez.

Valakinek volt dupla szóbelije? Mi volt? Hogyan zajlott?

Miért ijesztgetnek azzal, hogy nagyon nehéz lesz?

2022. márc. 2. 06:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Mi indokolja, hogy ne írj?

Ismerősömnek volt dupla szóbelije, nem okozott neki problémát. Mivel a 4 év alatt nem írhatott dogát, így mindig feleltették. Megszokta ő is meg a tanárok is. Mondjuk neki a betegsége miatt volt igazolása arról, hogy nem írhat.

2022. márc. 2. 07:27
 2/10 A kérdező kommentje:

Járt nekem olyan “kedvezmény”, hogy írásbelizek vagy szóbelizek.

Hallássérült vagyok, fogyatékossági esélyegyenlőségem van, papír is van róla.

2022. márc. 2. 17:01
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

ÚRISTEN! Végre egy sorstás! :D

Nekem is van egy ilyen "kiváltságom", csak nem ugyanazért a problémáért jár mint neked.

Én 2 tantárgyból fogok csak szóbelizni, magyar és töri. Sajnos a matekot nem úsztam meg...

Nekem egy tanár sem mondta hogy ne vállaljam be. Az iskolámban én vagyok az első ilyen eset, még nincs is tapasztalatuk.

Lehet megszivattam saját magamat, mert én emelt magyarból is csak szóbelizni fogok és félek hogy direkt megszivatnak majd a tanárok... Viszont történelemből középszinten szóbelizek majd dupla téletelhúzással és a tanárom azt mondta, Ő szerinte jól járok vele, mert tudja hogy be fogom vágni azt a 20 tételt töviről-hegyire.

Nálam így fog lezajlani az elmondottak alapján (középsztintű):

Bemegyek a terembe, húzok egy tételt, kidolgozom és felmondom. Utána megint húzok, megint kidolgozom és megint felmondom. Szimplán kétszer csinálom meg a felelést.

2022. máj. 17. 10:58
 4/10 A kérdező kommentje:

3#

Végre valaki! :))

Én magyarból, töriből és bioszból fogok dupla szóbelizni. Úgyszintén én vagyok az első abban a suliban, ahova járok.

Annyira hihetetlen, hogy neked is, és nekem is úgy van, hogy a töri tanárom tudja, hogy bevágom majd azt a 20 tételt szóról szóra. Egész négy év alatt mindent pontról pontra ugyanazt írtam le a dogában is. :D

Akkor megnyugodtam. Volt olyan sejtésem, amit leírtál. A tanárok sose azt válaszolták meg, amit kérdeztem. -.-

2022. máj. 18. 22:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is eddig végig így írtam meg a töri dolgozatokat. :D Ez az egyetlen tantárgy amiből mindig jeles voltam.

Szurkolok hogy jól járjunk és menjen majd a szóbeli.^^

2022. máj. 19. 17:57
 6/10 A kérdező kommentje:

Én is szurkolok nagyon!!!

Viszont megkérdezhetem, hogy Te hogy készülsz rá? Én képtelen vagyok már tanulni, 90 tételt be tenni a fejembe június 16-ra.

2022. máj. 19. 20:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Jelenleg azt a taktikát alkalmazom, hogy először csak arra a tantárgyra koncentrálok, aminek a szóbelije előbb lesz. Ez ugye nekem az emelt magyar, tehát június 1-jén a 100 tételből csak 60 marad amit meg kell tanulnom. :)

Utána egy héten át lesz időm a törit bevágni, végül a maradék 40 tételt pedig az utolsó hétre hagytam. Az utóbbi 40 tétel nekem a választott tantárgyam (társadalomismeret), annak az eredménye nem igazán fog számítani a továbbtanulásban, ezért mertem az utolsó pillanatra hagyni. A beosztásom valahogy így fog kinézni: 5-6 tétel/nap.

Egyébként mind a 40 tétel 1 hét alatt szinte biztos hogy nem fog összejönni, ezért arra gondoltam, hogy júniustól esténként olvasgatom azokat a témaköröket is.

Illetve ott van még az idegennyelv is, arra szerintem nem is lehet nagyon készülni...😅

Nem tudom hogy összességében ez meg fog-e felelni, remélem beválik és szerencsém is lesz.

Szerintem édemes lenne priorizálnod! Azt tanuld ami több pontot ér. :) Erre a rengeteg mennyiségű lexikális tudás elsajátítására szerintem nincs is elég időnk. Főleg ha Te is utolsó pillanatban kezdesz/kezdtél el tanulni mint Én.😆

Apropó, még talán azt tudom tanácsolni, hogy minden tételhez írj egy rövir összefoglalást. Én eddig ezt csináltam, szerintem jó ötlet. :)

2022. máj. 19. 22:21
 8/10 A kérdező kommentje:

Hű, Hát, ezeket nézve az enyém semmi. 😅

Nagyon jó taktikát iktattál be! Tetszik!

Lehet én is úgy fogom csinálni, hogy 1 hétig egy tantárgy tételeit tanulom, aztán a következő héten pedig a másikat. :)

Bár szerencsére írásbeli után azonnal elkezdtem tanulni, 30 tételt tudok már. Naponta 2-3 tételt tudok tanulni, volt olyan is, amikor nullát.

2022. máj. 19. 23:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is anno szóbeliztem …igaz csak egy tantárgyból…az sikerült a 2. legjobban a magyarom 83%. Nekem a szóbeli sokkal jobb, de ezt embere válogatja.
2022. jún. 29. 08:25
 10/10 A kérdező kommentje:

9#

Szia! Már túl vagyok rajta, sokkal könnyebb volt, mint amire számítottam.

Magyar 97%, töri 98%, Biosz 99% lett.

Amiből írtam írásbelit, az a szakmai 88% és matek 69% :)

Szóval ha valaki dupla szóbelizik, nem kell félni! Teljesíthető! :D

2022. jún. 29. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!