Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemista társaim, ti...

Egyetemista társaim, ti füzetbe, vagy laptopba készítitek a jegyzeteket?

Figyelt kérdés
2022. febr. 11. 09:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Vegyesen. Erősen elméleti a szakom, félévente 1 olyan tárgyam van, ahol ábrák/számolások is szerepelnek, ezt nyilván füzetben vezetem. Ugyanígy azokat a tárgyakat, amikből relatív kevés az anyag, előadásonként mondjuk csak 2-3 oldalt kell írni.

A tömény adathalmazos tárgyakat (pl jogi jellegűek) laptopon írtam, sokkal könnyebb volt tartani a tempót, vagy utólag szerkeszteni az egészet.

2022. febr. 11. 09:19
 2/9 A kérdező kommentje:

Na ez például tök jó!

Köszönöm a válaszod.

2022. febr. 11. 09:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha jelenlétiben van előadás, ott laptopon jegyzetelek. Most online viszont füzetben azt is, mert van időm megállítani ha úgy van. Szemináriumokon füzetbe jegyzetelek, de használom a laptopot is, ha mondjuk egyszerre 4 törvényt is érint az óra anyaga, vagy online küldött feladatlapot nézünk, vagy van, hogy a diákat megnyitom. De szemináriumon, gyakorlaton magát az órai anyagot mindig füzetbe írom. Nekem a kézírással sokkal jobban rögzül, könnyebb utána tanulni.
2022. febr. 11. 09:48
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Füzetbe.

Jellemzően kicsi, A5-ös füzetbe tantárgyanként. Könnyű volt vinni magammal, átlátható volt, általában egy félévre egy füzet elég volt (ahol nem, ott tudtam, pl matekból nyilván spirálfüzetet használtam), és könnyű volt ZH-n használni is ;)

Most levelezőn annyit változott, hogy egy db regiszteres füzetet használok mindenre. Átírom a regisztert a tantárgyak nevére és könnyű átlátni, visszakeresni bármit.

2022. febr. 11. 10:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindig gépeltem, mert egyrészt nem írok szépen, és rendezettebb gépen, plusz így gyorsabb is. Amikor még be kellett járni, akkor telefonhoz vettem csatlakoztatható billentyűzetet, és azon írtam, OneNote alkalmazásban. Később online meg otthon kényelmesebben a laptopon.
2022. febr. 11. 11:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én füzetbe szoktam, mert nekem úgy gyorsabban megy, tudok nyilazni, karikázni stb. összevissza. Mindig kijelölöm “a jegyzetelős füzetet”, azt viszem magammal az egyetemre és minden órán abba jegyzetelek, majd otthon az egyéb forrásokkal (pl. ha kapunk ki ppt-t vagy van irodalom vagy valami) összevetve írok magamnak egy normális, logikus, átlátható jegyzetet. Nekem eddig ez vált be a legjobban.
2022. febr. 11. 17:30
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Tableten írok tollal általában, van amiből pedig füzetet használok. A tablet szerintem a legkényelmesebb, de számolni egyértelműen füzetben jobb.
2022. febr. 11. 17:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Én őszintén nem nagyon jegyzetelek. Egy csomó órám csak olyan, hogy konkrétan a tanár csak felolvassa ami van a diasoron, és mindig az összes tanár ezeket fel is tölti, mármint a diasorokat, szóval én általában azokat kinyomtatom. Van olyan tantárgy, ahol szoktam a kinyomtatott diasorra jegyzetelni órán. A legtöbb tantárgyamból van könyv és ugye a ppt-k is ott vannak, és együtt a kettő nekem mindig elég volt, órai jegyzetelésre nincs nagy szükség, a tanárok is mindig elmondják, hogy nincs szükség jegyzetelésre. Szóval egy tantárgy van, ahol órán jegyzetelek néha, illetve van 2 gyakorlati órám, ami matekos, szóval ott nyilván kell a füzet, de igazából ennyi. Pedig én az elején mindig szorgalmasan állok hozzá, mindig viszek félév elején több füzetet magammal, de sosincs rá szükség, mert tényleg kb. csak azt mondja el a tanár, ami a diasoron van, és én azt meg ugye otthon kinyomtatom, szóval fölösleges lenne kézzel is leírnom. Szóval füzeteim vannak, laptopom is van, ha kell, meg lusta sem vagyok, csak tényleg nem érzem szükségét a legtöbb tantárgyból. De aztán lehet, hogy ez később változik, nyilván ez nagyon tanárfüggő is, mert ugye van aki tényleg csak felolvassa a diákat, és eddig csak kb. olyan tanárokhoz volt szerencsém.
2022. febr. 13. 13:29
 9/9 anonim ***** válasza:
A4-es lapokra. így ha elrontok valamit könnyű kiszedni, egy tárggyal egy füzet nem telne be, sorszámozott lapokon nekem könnyebb kiigazodni. Ha van melléklet, rajz, kiegészítés magyarázat stb, amit utólag tanulásnál tennák bele így könnyen megoldható az is. Tárgyanként genotermába gyűjtöm, félév végén tűzőgéppel rögzítem. Utólag mondjuk van amit átdolgozok/szépítek, azt általában szerkesztem és nyomtatom.
2022. máj. 26. 12:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!