Ha nem tetszik az egyetem mit tegyek?
Sziasztok!Tegnap jelentkeztem felvin.Beírtam egy sorrendet, de ugye nincs meg véglegesítve szóval első kérdésem.
1.Ilyenkor lehet még változtatni vagy már nem?
Mielőtt beírtam őket teljesen boldog voltam, találtam valamit ami érdekel és amit szívesen csinálnék,de a jelentkezés beirása után a szüleim olyan szinten leszóltak amit választottam hogy azóta teljesen kész vagyok.
Úgy érzem hogy elcsesztem az életem,jobban félek belegondolni a jövő évbe mint a 2,5 hónap múlva kezdődő érettségi sorozatba, akarmibe.
A kérdés is azért irodik reggel fél7kor(hiába vagyok beteg) órák óta forgolódok.
2.Szóval a második kérdésem hogyha nem tetszik,nem jó vagy nem tudom , meggondolom magam akkor mit lehet csinálni?
Van remény utána?
Anno engem is érdekelt az igig, de mindenki lebeszélt róla, azzal tényleg valami kávéfőzős asszisztens lehetsz, adminisztrátor, vagy kormányablakban ügyintéző, de ezekhez még diploma sem kell, az egy teljesen felesleges szak. Jogász is nagyon necces mostanában, én két jogászt is ismerek, akik nem a szakmájukban dolgoznak, akkora a verseny. Történelem mesterszakos hallgatót is ismertem, ő sem tudott elhelyezkedni még Budapesten sem, ezért végül doktoriba kezdett. De ha régészeti irányba mész el esetleg ki tudnál menni külföldre terepre, vagy muzeológusnak.
Ha kávézó, bolti eladó érdekel, ezekhez OKJ/szakképzettséget fognak kérni. Én frissdiplomásként bepróbálkoztam ezekkel, de manapság még WC pucolónak is szakirányú papírt és tapasztalatot kérnek, hihetetlen.
A bölcsész szakokat mindenki leszólja, ezt engedd el, az is leszólja, aki azt sem tudja, egy-egy szak elvégzése után milyen lehetőségek vannak, elég megemlíteni, hogy Btk, és vége a világnak.. Én azt mondom, hogy az legyen az első helyen, amit szeretnél, és amit szívesen tanulsz. Én Btk-ról váltottam jogra, mindkettőnél van tapasztalatom, de azt mondom, hogy ha pl. a szüleid az igazsagügy mellett kampányolnak, de neked nem az tetszik, akkor üljenek be helyetted vizsgázni majd, mert nagyon nehéz úgy tanulni egy-egy adott dolgot, hogy a hátad közepére se kívánod.
Az én Btk-s tapasztalatom jó, szerettem, és ott is kell tanulni, nem kisújjból kirázós, mint ahogy sokan mondják.
A jog nekem jobban tetszik, ezért is váltottam erre, de sokkal nehezebb, mint a Btk, de én szeretem. Nem tudom, van-e még lehetőség mást is megjelölni, vagy lezárult-e már a jelentkezés, de nézelődj, ha esetleg bizonytalan vagy, ha meg nem, akkor azt tedd az első helyre, amit Te akarsz, mert neked kell oda járnod, neked kell megtanulni mindent, és neked kell levizsgázni majd, nem a szüleidnek, ha nekik az igazságügy jobban tetszik, akkor gyors jelentkezzenek és majd iratkozzanak be, de te arra menj, ami neked szimpatikus:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!