Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem tetszik az egyetem mit...

Ha nem tetszik az egyetem mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Tegnap jelentkeztem felvin.Beírtam egy sorrendet, de ugye nincs meg véglegesítve szóval első kérdésem.

1.Ilyenkor lehet még változtatni vagy már nem?

Mielőtt beírtam őket teljesen boldog voltam, találtam valamit ami érdekel és amit szívesen csinálnék,de a jelentkezés beirása után a szüleim olyan szinten leszóltak amit választottam hogy azóta teljesen kész vagyok.

Úgy érzem hogy elcsesztem az életem,jobban félek belegondolni a jövő évbe mint a 2,5 hónap múlva kezdődő érettségi sorozatba, akarmibe.

A kérdés is azért irodik reggel fél7kor(hiába vagyok beteg) órák óta forgolódok.

2.Szóval a második kérdésem hogyha nem tetszik,nem jó vagy nem tudom , meggondolom magam akkor mit lehet csinálni?

Van remény utána?

2022. febr. 11. 05:30
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Fel6*
2022. febr. 11. 05:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
15ig módosíthatsz tudsz a sorrenden nyugodtan.
2022. febr. 11. 06:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan is, hogy sorrend-módosítási időszak (én hívom így, nem tudom, hogy ez a hivatalos neve-e vagy sem) , de csak a sorrenden lehet változtatni, vagyis nem adhatsz hozzá vagy vehetsz el egyetemet/szakot, és nem lehet a módosítást visszavonni. (Ez általában áprilistól júliusig lehetséges).

Viszont lenne egy kérdésem: miért akarod ezt? Mert a szüleid leszóltak vagy mert tényleg nem tetszik? Azt írtad, hogy szívesen csinálnád. Miért? Jó lenne átgondolni, hogy te mit akarsz és nem azt, hogy a szüleid.

2022. febr. 11. 07:21
 4/14 NTBS ***** válasza:
100%
Van lehetőség a sorrend módosítására. Én azért elkezdeném ott, ahol eredetileg szeretted volna aztán 1-2 félév alatt elválik, hogy szereted-e. Ha nem akkor is lehet váltani, bár a tantárgy be- és átszámításokkal fogsz birkózni, ha valami hasonló területre mennél.
2022. febr. 11. 07:38
 5/14 anonim ***** válasza:
72%
Mi lenne a szakod, kérdező? És ha nem az, mit javasolnak a szüleid?
2022. febr. 11. 09:21
 6/14 anonim ***** válasza:
96%

MAGÁNVÉLEMÉNY, ami senkit sem érdekel, de azért leírom.

Ha csak a szüleid reakciója miatt érzed rosszul magad, akkor ne válts! Kizárólag akkor, ha valóban te magad érzed úgy, hogy mégsem azt akarod tanulni. Én is így voltam. Jártam a biosz-kémia osztályba, mondván orvosnak kell lenni. Olyan hihetetlenül nem érdekelt, hogy minden motivációm a kórházas sorozatokból származott. Anyum nemzetközi környezetben akart. Az orvosi előkészítőn konkrétan összevesztem a tanárral, majd ő mondta, hogy "Kolléga, maga pályát téveszt, legyen ügyvéd". Két nappal később jelentkeztem emelt töri és nyelv érettségire, megjelöltem 3 jogi kart is.

Mikor ezt így bejelentettem kb. kitört a III. világháború. Olyan szinten berágtak, hogy senki nem beszélt velem az érettségiig, kussban tanultam otthon. Anyum olyan szinten megutált, most 4. évfolyamos vagyok, de még mindig nem beszél velem, mert én vagyok a selejt gyerek.

Mi történet azóta? Ugyan más topikok alatt szidtam az egyetemet, de az főleg néhány idióta tanár miatt van, kicsit lehúzzák az embert. Viszont jól döntöttem, úgy érzem, hogy tényleg ez az, amiben ki tudok teljesedni. És nincs az a családi viszály, ami nem éri meg, hogy azt csináld amit TE szeretnél.

Nem azt, amit a szülők nem tudtak saját maguknak elérni és ezt a gyereken verik le.

2022. febr. 11. 09:28
 7/14 A kérdező kommentje:

A szüleim az igazságügyi igazgatást javasolták folyamatosan amikor nem tudtam magamtól dönteni semmit(ősz környékén)mivel valamennyire érdekel engem is így megjelöltem ezt.Illetve mivel lehetett még jelölni kettőt így megjelöltem ( emelt torivel) bolcseszet-tortenelem szakot, illetve bölcsészet-média könyvtáros.

A szüleim mondataitól eléggé elbizonytalanodtam, elég durva dolgokat mondtak ezekre a szakokra.Nem tudom hogy jól döntöttem e.

És most eléggé félek hogyha tényleg nem lenne jó az ő elmondásuk alapján akkor mit lehetne tenni.

Másik egyetem?

Másik szak?

Valami tanfolyam?

Aztán munka?

Őszintén nekem egyik "kismunkával" sincs problémám. például kávézóban,könyvesboltban is szívesen dolgoznék.De a szüleim szemében ezek borzalmasak,a jó jegyeim végett anya jogot akarta erőltetni.

Eléggé bennem van a megfelelési kényszer.

Bármennyire hülye kérdés, elnézést kérek is érte:Ha az egyetem nem megy akkor kávézóba és könyvesboltba is felvennének valamilyen tanfolyam után?

Vagy mindenképp egyetemen maradjak ha az egyik szak nem jó akkor másikat keresni?

2022. febr. 11. 09:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Hatos vagyok.

ÚÚÚÚÚGY TUDTAM. Hogy a szüleidnek a bölcsészképzéssel van problémája. Akkor üzenem a szüleidnek, hogy ők is tévedtek. Van annyi jogász, hogy az igig-es végzettek helyére is tudnak jogászt felvenni, illetve igiggel max. asszisztens lehetsz ügyvédi irodába vagy kávéfőző a bíróságon. Igig azoknak éri meg, akik fix helyen dologznak (mondjuk kormányablakban vagy jogi asszisztensként) és elvégzik, hogy több legyen a bérük.

Ha tényleg ez érdekel igazán, akkor próbáld meg az osztatlan jogászt.

Ellenkező esetben bármi sokkal jobb választás. Még a bölcsész szakok is. Amúgy az informatikus könyvtáros meg a történész nem rossz szakok, szóval a szüleidet sem értem. Ha ez akarsz lenni, akkor miért nem támogatnak.

A jogi kar kemény, csomó jogi tárgy van még igig-en is, szóval ha nincs kedved hozzá, akkor nagyon boldogtalan 3 éved lesz. Megfelelési kényszer meg a saját boldogságod érdekében legyen, ne a szüleidnek akarj megfelelni.

Jelöld meg azt a képzést, amelyiket te akarod! Még van pár napod, bújd át újra a felvit és a dönts szíved belátása szerint!

2022. febr. 11. 09:38
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, február 15-ig bárhogyan változtathatsz, utána hiánypótlási időszakban (május-június) egyszer változtathatsz, de csak egyszer, és új szakor nem adhatsz hozzá.

Szakot bármikor válthatsz, vagy kiiratkozol a régiről és felvételizel egy másikra, vagy átjelentkezel, ha két hasonló szakról van szó.

Nem teljesen a kérdésre válaszolva, csak egy kis személyes tapasztalat: én is anno azért választottam azt a szakot, amit, mert az én választásomról a szüleim azt gondolták, hogy semmire nem jó. Végül arra mentem, és nagyon nem éreztem jól magam, rosszak voltak az eredményeim. Egy félév után ott is hagytam, és jelentkeztem egy másikra. Azóta is itt vagyok, mindig jó az átlagom, és egy félévre vagyok a diplomától. Neked kell dönteni, hogy mit akarsz, te fogod tanulni, neked kell majd azon a területen dolgozni.

2022. febr. 11. 09:42
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ!

Nagyon sokat segítettetek.

És köszönöm hogy leírtátok a tapasztalaitokat 6-os és 9-es, ezzel sok reményt adtatok szóval nagyon szépen köszönöm. :)

2022. febr. 11. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!