Gyógytesin muszáj mezítláb lenni?
Ez helyenként változó, de alapvetően igen, ahhoz hogy fejleszteni tudják a lábfejedet mindenképp mezítláb kell végezned a gyakorlatokat.
Én 2 helyre jártam korábban, az elsőnél nem is volt opció, csak úgy kezdhettük el az órát, ha mindenki levette a cipőt és a zoknit is (mindig kedvesen úgy jött be a tanár, hogy “cipő-zokni le!” :)), hiszen sokszor a gerincgyakorlatok közben is jól jött a mezítlábazás, aközben is fejlődött valamennyit a talpunk.
Utána a másik iskolában már lehetett zoknit venni, de ott is voltak olyan gyakorlatok vagy akár teljes órák, ahol az volt az utasítás, hogy mindenképp teljesen mezítláb végezzük, illetve általában aki szeretett volna, annak megengedték, hogy ne vegyen zoknit, viszonylag sokan tettünk így.
Amit te is tudsz tenni, hogy magadtól is sokat mezítlábazol, próbálj meg a jó időben sokat kint lenni a füvön, köveken, homokban, amikor csak tudsz, rengeteget tud segíteni. Én általában tavasztól kora őszig próbálok erre figyelni és segít sokat.
Szerintem inkább tanár függvénye, hogy mezítláb kell gyógytesizni vagy sem. Ha normális talaj van, ami nem hideg, akkor sokkal hatásosabbak a gyakorlatok zokni nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!