Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki lehet játszani így egy...

Ki lehet játszani így egy gyakornoki állást?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, de levelező szakon és így sajnos nincs esélyem arra hogy felvegyenek valahova gyakornoknak... arra gondoltam hogy szeptembertől bejelentkezek valami sima nappalis OKJ-ra, hogy legyen egy nappalis státuszom.
2022. febr. 4. 09:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

#8. Szép és becsülendő, hogy ez a felfogásod, de tégy magadnak egy szívességet és ne vesztegesd az idődet, mert később bánni fogod! Léteznek jó gyakornoki helyek, de leginkább arra játszunk, hogy azon gyorsan túllegyünk és végezhessünk valami igazi munkát is. Ne legyenek illúzióid komoly szakmai tapasztalatokról, az hosszabb idő alatt jön és minimális kivételtől eltekintve tényleg nettó időpocsékolás (és sokszor ingyenmunka) a gyakornoki lét. Holott lehetnél akár teljes értékű munkavállaló is és dolgozhatnál igazi fizetésért is.

Megjegyzés: egy HR-es nyilvánvalóan azt az álláspontot fogja képviselni, hogy a gyakornoki lét az neked bizony mennyire jó. Ne dőlj be neki! A gyakornok egyedül a cégnek jó, ezért próbálják meg minél hosszabb távra elhúzni, hiszen őket nem a te érdekeid vezérlik. És mivel a HR-est nem te fizeted, hanem a cég, így természetesen nem a te érdekeidet képviseli, hanem a cégét. Érdemes lehet ezeket szem előtt tartani.

2022. febr. 4. 12:26
 12/18 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszaitokat:) főleg az utolsónak

jelentkezek egy teljes állásra akkor

2022. febr. 4. 22:16
 13/18 anonim ***** válasza:
94%

"Mert csak nappalisokat lehet olcsón alkalmazni (adókedvezmény), így őket viszik el."

??? Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki levelező mellett ne tudta elvégezni a kötelező gyakorlatot. Le lehet pontozni nyugodtan.

2022. febr. 4. 22:23
 14/18 A kérdező kommentje:

Mindenkinek zöld pacsit adtam, nem pontoztam le senkit.

Nem kötelező gyakorlatról beszélek, hanem dolgozni akartam pénzért (még ha gyakosoknak keveset is fizetnek) de legalább közben gyakorlatot is szereztem volna.

2022. febr. 4. 22:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Kevered a diákmunkát a gyakorlattal.
2022. febr. 4. 22:30
 16/18 A kérdező kommentje:
Diákmunka bármi lehet... de diákmunkásként is lehet abban dolgozni ami a szakod, így gyakorlatnak is lehet hívni szerintem. De teljesen mindegy:)
2022. febr. 4. 22:48
 17/18 anonim ***** válasza:

#12. "köszönöm a válaszaitokat:) főleg az utolsónak

jelentkezek egy teljes állásra akkor"

Én írtam, és szívesen. Annyit még hozzátennék azért, hogy természetesen nem mindig ennyire fekete és fehér a dolog. Ha pl. közgáz vonalon mozogsz, pályakezdő vagy szakmai tapasztalatok nélkül, és a Big4 cégek egyike, a Morgan Stanley, a BCG, a McKinsey vagy hasonlóak hajlandóak felvenni, oda simán megéri a gyakornoki pozikra is pályázni. Nem kell, hogy náluk képzeld el a jövődet, már 3 hónapot ha be tudsz írni CV-be vagy kiteszed LinkedIn-re, az máris nagyon sokat lendít a további karriereden, hiszen mindenki láthatja majd, hogy erős kezdés volt és elég sok más helyre is sikerrel pályázhatsz utána.

2022. febr. 5. 08:44
 18/18 anonim ***** válasza:
80%
levelezősöknél amúgyis máskkép van, nálunk pl a levelezősök 90%-a teljes állásban dolgozik és nekik eleve a suliba fele annyi a gyakorlati idő mint nappalin és elfogadják nekik azt igazolásképp ahol dolgoznak, tehát nekik nem igazán kell keresni gyakornoki helyet.
2022. febr. 5. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!