Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes tanári szakra jelentke...

Érdemes tanári szakra jelentkeznem?

Figyelt kérdés
Műszaki érzékem kb semmi, így a szakmák többségét ki is zártam, ami ment a suliban, s szerettem is, az a történelem, s a földrajz, imádok olvasni, főképp az emberek működése érdekel, jól eső érzéssel tölt el, ha átsegíthetek egy nénit a zebrán. Ugyanakkor gondolkozom a pedagógus pályán is. Anyagi dolgok nem tudnak boldoggá tenni, értem ezalatt a drága kocsit, drága ingatlant, de tisztelem a pénzt, mint csereeszközt. Szóval én most így hirtelen a földrajz-történelem tanárin gondolkozom, földrajzból van emelt érettségim. Plusz még a pszichológusin gondolkoztam, de nagyon magas a ponthatár, a 2 jól sikerült érettségimet (törit, föcit) se tudnám beszámítani, plusz azért lelkileg eléggé meg tudok "inogni". Szerintetek? 23/F
2022. febr. 3. 21:45
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem, nem magad miatt, hanem a képzés és a kilátások miatt. 29 évesen tényleg nettó 160 ezerrel akarsz pályakezdő lenni?
2022. febr. 3. 22:16
 2/5 anonim ***** válasza:
79%
A tanárképzés idén szeptembertől már "csak" 5 éves lesz az eddigi 6 helyett. 23 évesen nem vagy amúgy elkésve szerintem, én is ennyi idősen kezdtem új szakot (és voltak idősebb szaktársaim). De jelenleg maga a képzés és utána az egész szakma is kilátástalan. Persze nem muszáj tanárként elhelyezkedned utána, csak akkor nem tudom mennyi értelme ennyi időre elköteleződni. Semmiképp "most így hirtelen" dönts, hanem nagyon alaposan nézz utána miből is áll a képzés.
2022. febr. 4. 01:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Kicsit hiányzik az "iskolai" élet is. Ez is egy szempont mondjuk számomra. Bár erre nem lehet alapozni.
2022. febr. 4. 01:35
 4/5 anonim ***** válasza:
72%
Én régen kacérkodtam vele, többször is, de mindig az eszemre hallgattam. Akármennyire szerettem volna csinálni, és szerintem lett is volna hozzá tehetségem, kilátástalan volt már 10-15 éve is. Most meg még inkább, és ebből egyáltalán nem látszik kiút. Én is történelem földrajz szakpárban gondolkoztam volna szívem szerint, de racionális okokból pl. az idegen nyelvet sem zártam volna ki. De itt nem arról van szó, hogy "nem kell luxus", mert egy tanárnak manapság már fűteni is "luxus"...
2022. febr. 4. 09:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Szomorúan olvasom a válaszokat, de lehet, igazatok van. Köszönöm azért.
2022. febr. 4. 21:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!