Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik autósiskolánál érdemes...

Melyik autósiskolánál érdemes vezetni tanulni Baranya megyében?

Figyelt kérdés
Pécsett, Mohácson elsősorban de máshol is érdekelne. Halogattam sokáig de fontosnak tartom hogy tudjak vezetni, de félek hogy olyan oktatót kapok aki türelmetlen velem. Érdekelne mások tapasztalatai

dec. 22. 00:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Hali.

Minden oktató türelmetlen, csak van aki jobban kifejezi azt hogy a f*sza ki van azokkal, akik vagy a KRESZ-t nem ismerik, vagy pedig vezetni nem tudnak. Vagy a kettő együtt. Általában a gépkocsivezetésen borulnak ki a legjobban. Ha húzatod az autót ész nélkül, vagy pont ellenkezőleg ha már 1000-es fordulattal mész mondjuk egy dízellel és nyomod a gázt visszaváltás helyett és nem gyorsul az autó, azt nem szokták szeretni. Ha a kuplungot b***ogatod ki állandóan azt is rühellik. Mivel az Ő autójuk, ezért nyilván érzékenyen érinti őket a téma. Én megértem. Senki nem profin kezdi a közlekedést és a gépkocsivezetést, ez fix. Azért egy pár óra alatt mondjuk 5, azért már illik normálisan elindulni, megállni és kanyarodni. Utána meg ahogy közeledsz a 30 óra felé, egyre magabiztosabban csinálod. De ha a 15-ik óránál is úgy vezetsz mint az első 3-5 óránál, akkor 30 órán belül nem lesz meg a forgalmi vizsga, az biztos.

Ha belevágsz, akkor törekedj arra, hogy minél hamarabb menj vezetni egymás után. Heti, vagy 2 heti rendszerességgel. Ne legyenek 4-6-8 hetes kihagyások, mert amit addig megszoksz, megtanulsz, azt el is felejted a gyakorlás hiánya miatt.

Ha nem tudod azt magadnak garantálni, hogy mondjuk fél éven belül munka / iskola / család mellett megcsináld, akkor hanyagold, főleg ha úgy érzed hogy nincsen hozzá érzéked, mert különben felesleges pénzkidobás lesz az egész. Eltudja venni az ember kedvét az, hogyha 4-5 pótvizsgát fizetni kell, és mivel már 2-3-szor annyiba kerülnek a hatósági díjak mint 2 éve, ezért igencsak könnycsordító az, amikor be kell fizetni egy vizsgadíjat, nem még többet. A pótórákról nem is beszélve.

Itt az oldalon rengeteg ilyen topicot találsz ebben a témában, nyugodtan keresgess a kulcsszavakkal.

Ha én nekem most 5 hónap alatt a "D" kategória megvolt 600.000Ft-ból úgy hogy mindenből átmentem elsőre, akkor kizárt dolognak tartom, hogy 500.000Ft-tól többe kerüljön egy jogosítvány "B" kategóriára. De még annyinak sem szabad lenni. 2,5 éve volt a "C" kategória nekem 430.000Ft-ba, úgy hogy abból is átmentem mindenből elsőre.

Mondjuk én nekem most "olcsóbb" volt azáltal a busz, hogy megvolt előzetesen a C, de ugye az már nem előfeltétel ennek.

Ne csak a vezetéssel foglalkozz egyébként. Ha első jogosítványod, akkor először a KRESZ-t tanuld meg és vizsgázz le belőle. Tanuld meg, értelmezd, magold be!

Utána kell egy elősegély tanfolyam és vizsga. Autósiskola válogatja, de van aki például azt mondja hogy nem kezdheted el a vezetést addig amíg nincsen meg az elsősegély vizsgád, habár elvileg nem kötelező hozzá egyébként, csak a jogosítvány kiváltásához.

Nálunk ragaszkodtak ehhez, és biztosan tudom hogy a legtöbb autósiskolánál ragaszkodnak ehhez. Már csak azért is, mert akinek megvan, az hadd menjen és hadd fejezze be minél hamarabb, nehogy azok miatt haladjon már valaki lassabban a jogosítvánnyal, akinek csak még a KRESZ vizsgája van meg az elsősegély még nincs.

Ja, és ez nem csak Baranya megyében van így, hanem az egész országban mindenhol.

dec. 22. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!