Hogy van most ez az emelt érettségi felvetelihez?
Felnőtt fejjel tanulásra adnám a fejem, de most szembesültem vele, hogy kell emelt érettségi is. Amikor én érettségiztem, nem kellett (már az új rendszer szerint).
Ha február 15.ig beadom a jelentkezést, júniusban emelt érettségizem pl. Angolból, így működik? Vagy idén érettségi, jövőre felvételi?
(3 éves képzés, szeretném gyes alatt befejezni, úgyhogy ha lehet nem csúsztatnám egy évet)
Köszönöm, ha valaki segít ☺️
július 7. a határidő
a felvi-hu-t olvasd el nagyon figyelmesen.
Májusban van az érettségi írásbeli része, júniusban a szóbeli.
Nyilván még idén jelentkezel egyetemre is (feb 15-ig), ahová megfelelő mennyiségű pont elérése esetén fel is vesznek, és szeptemberben kezdheted a tanulmányaidat. Nincs ez máshogy végzős gimnazistáknál sem, durva lenne, ha az idén érettségizők csak jövőre kezdhetnék az egyetemet.:)
Az emelt érettségi díja kb 50.000 ft idén.
Ha olyan tárgyból emeltezel, ami beszámít a választott szakon, kaphatsz érte +50 pontot, ha nem számít be, akkor csak a meglétét teljesíted, de pluszpont nem jár.
"Ha február 15.ig beadom a jelentkezést, júniusban emelt érettségizem pl. Angolból, így működik? Vagy idén érettségi, jövőre felvételi?"
Jelentkezel egyetemre és érettségire
Május-Június leérettségizel
Automatikusan felkerül a felvibe az új eredményed ("hiánypótlás")
ha minden jól megy felvesznek és kezdheted is szeptemberben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!