Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én nem látom értelmét...

Csak én nem látom értelmét ennek a sok felesleges információnak, amit a suliban tanulunk?

Figyelt kérdés

Mindig is gondolkodtam ezen, hogy miért kell ennyi felesleges tananyagot megtanulni, amikor az ember 2 hét múlva egy szóra sem emlékszik belőle. Tényleg szép és jó ha valaki bemagolja a fizikai képleteket, de hogy alkalmazni nem tudja, az biztos.

Én lecserélnék pár órát olyanra, ami tényleg az életre készít fel, mert csomóan egy levelet nem tudnak felcímezni.

2022. jan. 30. 04:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#6 csak azért mert havonta idemásolod ezt a hosszú, idealista fejtegetést, nem lesz jobb az oktatás. Nagyon hangzatos dolgokat írsz, de ezek egy része olyan kézzelfoghatatlan, hogy nem lehet köré tantervet építeni.

Pl. mit értesz "lelki alapozás" alatt? Minden óra elején legyen 5 perc meditáció? Vagy ezt így hogy gondolnád a gyakorlatban beépíteni az oktatásba? Vagy mit tanítanál a kamaszoknak a munkaerőpiacról? Mire odajutnak hogy munkát keressenek, nyolcszor elavul az az információ, amit iskoláskorában hallanak róla. Interjúfelkészítésnek bármilyen tárgyból szóbeli felelés jó készségfejlesztés. Dietetikáról szó van biológián. Stb.

2022. jan. 30. 20:29
 12/13 Senior Séf ***** válasza:
30%
5-ös okfejtése hibátlan. Valóban az elme edzése, és a TANULÁS TANULÁSA a cél. Mindazonáltal azt a büdös életben nem fogom megérteni, hogy a deriválás mi a ménkűnek kell(-ett) pl. egy agrármérnöknek.
2022. jan. 31. 14:49
 13/13 Neked csak Laci válasza:
49%
Lassan ott tart a közoktatás, hogy mellette kell külön valami használhatót tanulni, hogy ne pocsékba menjenek el azok az évek.
2022. febr. 5. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!