Egyetemi felvételinél hogy van a természettudományi tantárgy?
Figyelt kérdés
Hello, az egyetemi felvételivel kapcsolatban egy dolgot nem értek, mégpedig hogy a természettudományi tantárgy kiválasztásánál hogy van? Mármint most saját példával földrajzom volt 9-10 be, mondjuk 9.-Be 5-ös voltam 10.-be 4-es és ezen kívül biologiám 11. és 12. be ahol mondjuk mind a 2 évben 4-esre zárnának le év végén. Amit viszont nem értek, hogy megtehet azt hogy biologia helyett földrajzot választok természettudományi tantárgynak így több pontot viszek tovább? Csak azzal nemvagyok tisztában , hogy ilyet lehet-e vagy mindenképpen a legutolsó 2 évben tanult természettudományi tantárgyat kell beírni.2022. jan. 27. 15:48
1/3 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy bármelyiket be lehet írni, amit legalább 2 évig tanultál.
2/3 anonim válasza:
Bármelyik beírhatod, amit legalább 2 évig tanultál, és az utolsó két tanult év jegye fog számítani. Pl földrajz esetében a 9-10-es jegyek.
3/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy bármelyik természettudományos tárgyat választhatod. Tavaly érettségiztem és én is a földrajzot választottam, mivel csak abból voltam a tantárgy utolsó két évében (azaz 9. és 10.) ötös. Bármelyik tárgyat választhatod szerintem, csak az a lényeg, hogy az utolsó két év lehet csak (pl nekem volt 10.ben is biológiám, de azt nem választhattam volna, mert az utolsó 2 év a 11. és 12. abból a tantárgyból). Tehát az utolsó két év a tantárgy utolsó 2 éve, nem a tiéd a gimnáziumban. Remélem érthetően fogalmaztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!