Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A rengeteg tanulás ellenére...

A rengeteg tanulás ellenére is sokszor megbukom!?

Figyelt kérdés
Külföldön járok egyetemre, üzemgazdásznak tanulok. Szeretem amit csinálok és sokat is tanulok (furcsán hangzik de még tanulni is szeretek). Ennek ellenére viszont nagyon döcögősen megy az egyetem. Most kezdődik majd a negyedik félévem és eddig kb 7-8x kellett vizsgát ismételnem. Ez nagyon sok szerintem. Nem tudom hogy hogyan kellene változtatnom a tanulási szokásaimon vagy hogy alapból mit csinálok rosszul. Minden vizsgára becsületesen felkészülök, általában nagyon kevés ponton múlik a pozitív jegy. Amikor megismétlem a vizsgát akkor pedig mindig egy nagyon jó jegyet kapok. Tehát vagy megbukok vagy pedig nagyon jól sikerül a vizsga. A sok bukás, és az, hogy szinte minden dupla erőfeszítés az ismétlések miatt viszont már kezd az egészségemre is kihatni. Pár hónapja elkezdett remegni a kezem, akkor is amikor nyugodt vagyok. Sokszor fáj a fejem és olyan érzés mintha félnék. Félek a vizsgáktól, attól hogy nem tudom elvégezni az egyetemet, pedig nagyon imádom ezt csinálni és szeretek ezzel foglalkozni. Mit javasoltok? Normális hogy valaki ennyiszer megbukik a tanulás ellenére is? Miben kellene változtatnom?

2022. jan. 26. 17:55
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha fizetősek a pótvizsgák, akkor asszem tudod miért buksz meg majd lesz hirtelen jó.

Amúgy magnéziumhiány, B12 hiány okoz ilyen remegéseket! Diákként sűrűn kellett 2-3 hetes kúrákban szednem!

Tanulni színekkel lehet jól és kulcsszavas jegyzetekkel. Az ültem fölötte fél napot bambulva és elolvastam 3x az nem tanulás.

2022. jan. 26. 18:05
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem fizetősek a pótvizsgák. Köszönöm a tanácsot, megpróbálom a magnéziumot, hátha nem fog ennyire remegni a kezem.
2022. jan. 26. 18:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!