Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biosz OKTV-re miből lehet jól...

Biosz OKTV-re miből lehet jól felkészülni?

Figyelt kérdés
11-es vagyok. Szeretnék majd érettségizni biológiából. Idáig úgy gondoltam hogy két év alatt azért elég jól fel tudnék készülni az emeltre is. De ma bejelentette a tanár, hogy kötelező lesz idén és jövőre is indulni az OKTV-n. Mivel nem olyan rég jöttem rá, hogy engemet a biosz érdekel, így előtte nem is nagyon tanultam rá. Jó lenne, ha nem tök utolsó lennék rajta :( tudtok ajánlani könyvet, vagy hogy mit nézzek át nagyon előtte?
2010. szept. 9. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Bocsi, engem nem érintett soha a biosz OKTV, csak úgy elolvastam a kérdésedet, mert én is indultam tavaly a versenyen, csak más tantárgyból. Ezért is lepődtem meg, hogy azt írtad, kötelező... Ez tök hülyeség, a tanár semmilyen versenyre nem kötelezheti a diákot.

2010. szept. 11. 18:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Az OKTV-n elvileg a középiskolai anyagot kérik számon, csak magasabb színvonalon, mivel nincs különösebb tétje, ezért nem lepődj meg, ha olyanokat kérdeznek, amit Ti nem tanultatok, vagy éppen nincs benne a könyvben. Pl. matek OKTV-n egyik évben a logaritmust kérdezték októberben, pedig az 11-ben nem feltétlenül az év elején tanulják...
2010. szept. 11. 19:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A tankönyveidből:) Plusz csinálj meg egy csomó tesztfeladatot (van egy csomó ilyen könyv):)
2010. szept. 12. 01:20
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Pedig nekünk azt mondta hogy kötelező lesz. Hogy tapasztalatot szerezzünk, legalábbis a tanár azt mondja hogy ezért kell mindenkinek indulnia.

Akkor amiket általánosban tanultunk, azokat nem baj ha nem tudom annyira? Mert akkor sosem tanultam igazából semmire. Az akkori átlagom úgy volt 4,2 hogy az órán megmaradt az anyag, de így visszagondolva már alig tudom hogy akkor miket tanultunk.

2010. szept. 13. 00:32
 5/5 anonim ***** válasza:
42%
uristen ember, sztem ne törd magad nagyon ugyse neked való ez a szint az alapján amiket írsz. én is 11.-es vok én is indulok, az alap a dr.lénárd 1. része, a 2.részből pedig a biokémia. ha az 1-es könyvet kivülről fújod az is kevés. tele van növénymeghatározással.
2010. szept. 28. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!