Mit kezdjek gimi után?

Figyelt kérdés
Lassan el kéne döntenem, hogy mi legyek ha nagy leszek, és nincs semmi ötletem! Mármint engem érdekel az orvosi, talán szívesen is lennék az, de én és a biológia kettő külön dolog:D Már régóta érdekel az, hogy ügyvéd legyek, mert az eléggé tetszik, de nem tudom hogy hogyan. Kérlek aki tud az segítsen!!
2022. jan. 25. 18:20
 1/1 anonim válasza:

Az ügyvédhez, ha jól tudom jogász diploma kell, amihez főleg az emelt töri jó, egész magas a ponthatár, ha biztosan beszeretnél jutni akkor olyan 430 pontot össze kell szedned, de valószínű, hogy ennyivel akármelyik egyetemre fel fognak venni erre a szakra.

Én azt javaslom, hogy járj utána, hogy melyik egyetemen indul ilyen szak, aztán nézz fel az eduline.com-ra, hogy mennyi kb. a ponthatár, majd a felvi.hu-n (a felvi bonyolultabb egy kicsit) és ennek tekintetében készülj az érettségire.

Én ajánlom Debrecent, nyugisabb környék, mint Pest, én is azért járok Pestre mert az a szak amire én járok csak itt indul, sehol máshol.

Viszont azt vedd számba, hogy lehet nehézségeid támadnak a Biológiával, de ha szeretnél doki lenni és az tenne téged boldoggá, akkor ne add fel. :)

Remélem tudtam segíteni.

2022. jan. 25. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!