Mit kezdjek gimi után?
Az ügyvédhez, ha jól tudom jogász diploma kell, amihez főleg az emelt töri jó, egész magas a ponthatár, ha biztosan beszeretnél jutni akkor olyan 430 pontot össze kell szedned, de valószínű, hogy ennyivel akármelyik egyetemre fel fognak venni erre a szakra.
Én azt javaslom, hogy járj utána, hogy melyik egyetemen indul ilyen szak, aztán nézz fel az eduline.com-ra, hogy mennyi kb. a ponthatár, majd a felvi.hu-n (a felvi bonyolultabb egy kicsit) és ennek tekintetében készülj az érettségire.
Én ajánlom Debrecent, nyugisabb környék, mint Pest, én is azért járok Pestre mert az a szak amire én járok csak itt indul, sehol máshol.
Viszont azt vedd számba, hogy lehet nehézségeid támadnak a Biológiával, de ha szeretnél doki lenni és az tenne téged boldoggá, akkor ne add fel. :)
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!