Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megéri halasztani egy évet az...

Megéri halasztani egy évet az egyetemet? Hogy működik ez pontosan?

Figyelt kérdés

12.-es vagyok, most fogok érettségizni. Meg van, hogy mire és hova szeretnék jelentkezni de nem vagyok benne biztos, hogy készen állok rá. Szeretnék egy évet előtte, amibe dolgozom és összességében fejlesztem magam ami az "élethez" kell, közbe gyűjtenék, pl.: többet szeretnék tudni a pénzről, szeretnék egy barátnőt, megismerni embereket. Nem sok jót hallok az egyetemről, minden egyetemista ismerősöm heti szinten iszik, a cigi alap, kb. mindenki kivan készülve. Nem érzem elég érettnek hozzá magam, de szeretnék egy olyan közegbe kerülni ahol ugyan olyan érdeklődésű emberek vannak. Nem hiszem, hogy bírnék dolgozni, ilyen magas szinten tanulni és közbe élni is. Viszont ez csak én látom így, minden egyetemista azt mondja ne halasszak, mert fölösleges. A felvételihez szerintem kevés (290) pont kell, szóval ezzel sincs gond.

Egy kérdés a végére, hogy ha felvesznek az egyetemre, sikerül a felvételi, utána lehet halasztani az évet? Vagy most ha jelentkezem az ennyi, szeptemberire jelentkeztem szóval szeptembertől kezdődik?

2022. jan. 24. 11:06
A kérdező szavazást indított:
Halasszam
Ne halasszam
14 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
szerintem a legtöbb egyetemen lehet így eleve passziválással kezdeni...
2022. jan. 24. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
1, pont hogy nem lehet
2022. jan. 24. 11:19
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

2: hol nem lehet???

A BME-n pont így halasztott a fiam, mert Ausztriában kapott egy lehetőséget nyelvtanulásra.

2022. jan. 24. 11:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3. ! Egyetem függő.
2022. jan. 24. 11:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Pl. ELTE. De más helyeken is gyakoribb az, hogy minimum 1 lezárt félév után lehet leghamarabb passziválni.
2022. jan. 24. 11:23
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Ha van rá lehetőséged, fél-egy év külföldi önkéntes munka hatalmas kaland, tapasztalatszerzés, és az önéletrajzodban is jól mutat, erre csak biztatni tudlak.

Érettségivel, képzettség nélkül rendes munkát találni nehéz viszont, és egyáltalán nem biztos, hogy olyan közegbe fogsz kerülni ahol ugyanolyan érdeklődésű emberek vannak. Utána semmivel nem leszel előrébb, viszont azzal hogy egy évre kiesel a tanulás ritmusából, sanszos hogy nehezebb lesz visszarázódni.

2022. jan. 24. 11:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, nem gondoltam volna, hogy ennyire különböző...
2022. jan. 24. 11:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

amig a kerteszeti a sziehez tartozott, ott se lehetett az elso ket felevet passzivaltatni, most nem tudom ott mi a helyzet

kerdezo: ugy csinald ahogy neked a legjobb. ha szeretnel elotte dolgozni egy kicsit, akkor dolgozz egy kicsit. baratnot egyetemen is lehet szerezni

"minden egyetemista ismerősöm heti szinten iszik, a cigi alap"

pf. ez egyaltalan nem igy van. az en barati tarsasagomban 2 ember cigizett (a 12bol), az egyik azota leszokott. az ivast nem kell feltetlenul ugy elkepzelni hogy a sarga foldig. egy-ket sor pentek vagy szombat este, beszelgetes, jo hangulat. ennyi. nem kell hanyasig inni magad. sot, inni se kotelezo

2022. jan. 24. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is voltak évfolyamtársaim akik ittak, buliztak stb. Ők 3 hónap múlva már nem voltak az egyetemen.
2022. jan. 24. 11:42
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg. Inkább majd elmész Erasmussal külföldre egy félévre, sok szakon az is csúszást jelent.
2022. jan. 24. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!