Biomérnök vs járműmérnöki?
Szeretem a bioszt es a kemiat is, faktos vagyok mindkettobol.
Viszont az autok is nagyon erdekelnek, off-roadozok mar egy ideje.
De egyik szakba sincsen tul nagy belelatasom.
Milyen elhelyezkedesi lehetosegeim lennenek az egyetem utan?
Mert járműmérnökökre idehaza nincs olyan hú, de nagy kereslet. A műszaki biológia és az orvosi informatika meg ha nem tűnt volna fel, a legdivatosabb, leginkább felszállóágban lévő terület.
Az autókkal kapcsolatos gyártástechnológiai területekre elsősorban gépészeket, villamosmérnököket és mechásokat keresnek amúgy
Biomérnökire akkor menj, ha szereted a kémiát, érdekel a biológia. Nem riadsz vissza attól, hogy egy laborban dolgozol kémcsövekkel, vegyületekkel.
Járműmérnökit akkor válaszd, ha szereted a fizikát, nem veted meg azt, hogy különböző járművek felépítéséről, mechanikájáról tanulj.
Mindkét szakkal el lehet helyezkedni Mo-n, de kérdés az, hogy mennyire fogod azt csinálni, amit tanultál. A kettő közül a járműmérnöki keres jobban átlagban. Ez jórészt azért van, mert autóipari multikhoz be tudsz kerülni, akár szoftverfejlesztőnek, akár projektmenedzsernek. (Utóbbihoz jól jöhet egy gazdasági MSc, de nem muszáj.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!