Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Biosz-kémia fakttal bekerülhet...

Biosz-kémia fakttal bekerülhetek járműmérnöki szakra?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom ezek lehetnek felvételi tárgyak:

matematika és biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. szakmai előkészítő tárgy

Mekkora hatránnyal indulnék a biosz-kémiával?

2021. aug. 7. 11:34
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
ott van, hogy MATEMATIKA ÉS.... szóval a matek mindenféleképpen kötelező, a másik tárgyat választhatod a listából, a matekot nem tudod megkerülni.
2021. aug. 7. 12:19
 2/7 anonim ***** válasza:
82%
Ha matekosan kellene leírni akkor az egyik halmaz a kötelező - matek, a másik a választhatók halmaza és a kettőnek kell az uniója. [{matek}, {biológia, fizika, kémia, szakmai tárgy}].
2021. aug. 7. 12:21
 3/7 A kérdező kommentje:
De matekból elegendő egy középszintű érettségi is, igaz?
2021. aug. 7. 12:39
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Hát mit ír? Amúgy ha nagyon nem megy a matek, akkor lehet nem neked való szak, itt elég sok és durva matek szokott lenni, lévén, hogy műszaki terület. De tényleg azt kell megnézni, hogy ott mit írnak, de egy emelt biztosan kell, análkül fel sem vesznek, de ha nem matek emelt a kötelező, én akkor is abból mennék, abból könnyebb jó emeltet csinálni, mint biosz-kémia párosból.
2021. aug. 7. 13:35
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A felvin ott van, hogy:

matematika és

biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(4) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(5) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(6)

(legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni) - tehát jó a közép matek, csak akkor a másik tárgy emelt kell hogy legyen.

2021. aug. 7. 16:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Okés, az meg lesz😌

Köszönöm mindenkinek!

Ha valamelyikőtök esetleg oda jár, tudna mesélni róla egy kicsit?

2021. aug. 7. 16:22
 7/7 anonim ***** válasza:
80%

Bekerülhetsz, de semmi értelme.

Nagyon durva közelítéssel a járműmérnök egy specializálódott gépészmérnök, szóval amivel szembesülni fogsz, az fizika, fizika, és fizika. Meg persze mögötte a matek. A fizikát pedig nem elég tudni, hanem érteni és "érezni" is kell (banális példa: ha látsz egy kétkarú emelőt, akkor gondolkodás nélkül tudnod kell, milyenek az erőviszonyok).

Bevallom, én már nem tudom követni, éppen hol tart a középiskolás természettudomány-oktatás, de ha a biológia-kémia fakt azt jelenti, hogy az utolsó két félévben nem tanulsz fizikát, akkor erősen ellenjavalt a dolog. Egyébként sem értem, ilyesmit maximum úgy tudok elképzelni, hogy az A terv az orvosi, és ha az nem jön össze, akkor B a járműmérnök.

Bárhogy is legyen, a járműmérnöki szempontjából a matek-fizika fakt az ajánlott. Ha pedig azt semmiképpen nem szeretnéd, akkor a biosz és a kémia mellett magadtól matekozz és főleg fizikázz sokat!

2021. aug. 7. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!