Biosz-kémia fakttal bekerülhetek járműmérnöki szakra?
Ha jól tudom ezek lehetnek felvételi tárgyak:
matematika és biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. szakmai előkészítő tárgy
Mekkora hatránnyal indulnék a biosz-kémiával?
A felvin ott van, hogy:
matematika és
biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy(4) v. egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy(5) v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy(6)
(legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni) - tehát jó a közép matek, csak akkor a másik tárgy emelt kell hogy legyen.
Okés, az meg lesz😌
Köszönöm mindenkinek!
Ha valamelyikőtök esetleg oda jár, tudna mesélni róla egy kicsit?
Bekerülhetsz, de semmi értelme.
Nagyon durva közelítéssel a járműmérnök egy specializálódott gépészmérnök, szóval amivel szembesülni fogsz, az fizika, fizika, és fizika. Meg persze mögötte a matek. A fizikát pedig nem elég tudni, hanem érteni és "érezni" is kell (banális példa: ha látsz egy kétkarú emelőt, akkor gondolkodás nélkül tudnod kell, milyenek az erőviszonyok).
Bevallom, én már nem tudom követni, éppen hol tart a középiskolás természettudomány-oktatás, de ha a biológia-kémia fakt azt jelenti, hogy az utolsó két félévben nem tanulsz fizikát, akkor erősen ellenjavalt a dolog. Egyébként sem értem, ilyesmit maximum úgy tudok elképzelni, hogy az A terv az orvosi, és ha az nem jön össze, akkor B a járműmérnök.
Bárhogy is legyen, a járműmérnöki szempontjából a matek-fizika fakt az ajánlott. Ha pedig azt semmiképpen nem szeretnéd, akkor a biosz és a kémia mellett magadtól matekozz és főleg fizikázz sokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!