Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanári végzettség nélkül...

Tanári végzettség nélkül magántanár?

Figyelt kérdés

Ha tanítani szeretnék, de nincsen tanári végzettségem, abban az esetben hirdethetem magam tanárként legálisan?

Vagy ilyenkor valami más megfogalmazás kellene, pl oktató/korrepetálás vállalok stb?

2022. jan. 6. 14:08
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Tanárként nem.
2022. jan. 6. 14:17
 2/6 anonim ***** válasza:
37%
Iskolába is elmehetsz tanítani, ha van bármilyen szakirányú BA diplomád. Full komoly, ismerek ilyen tanárt és az Indexen is volt egy cikk a téli szünet előtt, hogy akkora a tanárhiány, hogy képesítés nélkül is felvesznek, lassan bárki besétálhat az utcáról tanítani
2022. jan. 6. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:
84%
Nem szabályozza a jog, hogy te magánúton hogy hirdeted magad, az államot csak az adód érdekli. De nem úgy szoktak hirdetni, hogy magántanár vagyok, hanem, hogy magántanítást, korrepetálást vállalok. Aztán már a célszemély dönti el, hogy mit kérdez és megfelelsz-e neki.
2022. jan. 6. 14:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se úgy hirdesd, hogy tanár vagy, hanem korrepetálást, tanítást vállalsz.

Pl. én is korrepetáltam, gyakoroltam angolt általános iskolásokkal főiskolás koromban. De sok más főiskolás, egyetemista is vállal ilyet, más tantárgyakból is.

Tanár úgy lehetsz, ha valamilyen szaktárgyat tanítasz és abból van szakképesítésed. Pl. közgázt végzett ismerősöm tanított középiskolában gazdasági tárgyakat, és nem járt tanárképzőre.

2022. jan. 6. 14:59
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

Én is így diploma nélkül tanítok matekot, fizikát, kémiát és módszertant.

7000 ft per óráért. Nem kérdezték, hogy van-e diplomám, végzettségem.

Lényeg a minőség.

2022. jan. 6. 15:12
 6/6 anonim ***** válasza:
83%

Vegezhetsz oktatási tevékenységet pedagógus végzettség nélkül. Elég, ha abban vagy szakember, amit tanítasz, ahhoz sem feltétlenül kell papír.

Az egyetemi/szakközépiskolai oktatók nagy része nem pedagógus. Én sem vagyok az, mégis tartok órákat, korrepetálok (legálisan).

2022. jan. 6. 16:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!