Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bsc képzésről szeretnék...

Rokacica kérdése:

Bsc képzésről szeretnék átmenni FOSZK képzésre. Át tudok menni?

Figyelt kérdés
Ugyan azon az egyetemen szeretnék átmenni, első félévemben vagyok és rájöttem, hogy inkább azt szeretném elvégezni amit foszkon kaphatok. Első ami felmerült bennem, hogy hogyan jelentkezzek? Be kell adnom a kérvenyt, hogy abbahagyom az egyetemet és utána felvin jelentkezni foszkra? A másik kérdés pedig, hogy vannak olyan tárgyaim amiket már elvégeztem, van jegyem belőle meg vannak olyanok amiből még vizsgám lenne. Ha elvégzem a vizsgát/jegyet kapok akkor el tudnám ismertetni valahogy azt a tárgyat amikor jelentkezek a foszkra? Ha nem akkor ki kell jelentkeznem a vizsgáról mielőtt beadom a kérvenyt? Előre is köszönöm. Ha még extra információt tudtok azt nagyon megköszönném!!!

2022. jan. 4. 17:57
 1/1 anonim ***** válasza:
Be kellene menned a Tanulmanyi Osztalyra erdeklodni, mert ott tudnak Neked a legjobban segiteni. Tekintettel arra, hogy a FOSZK alacsonyabb foku kepzes, alacsonyabb szintu vegzettseget ad, mint a BSc, a mar megszerzett jegyeket, kurzusokat el tudod fogadtatni elmeletileg (!) eleg konnyen. Magasabb szintre az alacsonyabbrol nehezebb altalaban a kreditatvitel. Szerintem ezt a felevet csinald meg, legalabb is azokat a targyakat, amiket az FOSZK kepzesen is kernek elso felevben, es ha minden igaz, akkor igy a kovetkezo felevet mar folytathatnad is ott. Ehhez persze tobb dolognak is kellene stimmelnie, pl. a tantervi haloban a targyaknak, a kovetelmenyeknek, annak, h ezek a targyak, (vagy azok tobbsege) lehetoleg ugyanebben a felevben legyenek mindket kepzesen, meg hogy most eppen fusson az a szak FOSZK-on, stb, stb. De alacsonyabb kepzesi szintre altalaban (!)egy kervennyel is at lehet kerulni. Kepzesvaltas a neve a dolognak. A legtobb egyetemen igy, azaz csak egy formanyomtatvany kitoltesevel es annak elbiralasaval (vagy online formaban benyujtva es visszakapva a valaszt) tud mukodni a dolog. Viszont nem tudom, h ez melyik egyetem konkretan, ezert nem tudom elkuldeni a Tanulmanyi- es Vizsgaszabalyzatat. De persze a legfrissebbet Te is ki tudod keresni a honlapon. Ha a ket kepzes nagyjabol parhuzamosan fut, akkor semmi gondod nem lesz, nem hiszem, h at kellene felvetelizned. Azonban ha megis, akkor csinald meg a kovetkezo felevbol is a FOSZ-os targyakat, vizsgakat, es kozben add be a felveteli jelentkezesedet is, es akkor mar -ha minden jol megy- csak egy evet kell jarnod. Szerintem viszont felveteli jelentkezes nelkul is at tudsz menni. Egyazon egyetemen belul ennel sokkal nagyobb furcsasagokat is lehet csinalni. Barmit, amit a TVSZ megenged. Ez a dolog pedig nem tunik bonyolultnak nekem. (A vizsgarol valo kijelentkezesrol nem tudok semmit, nem is ertem pontosan ezt a reszt.) Majd ird meg mire jutottal! Illetve ha privatban elkuldod, h mi ez a szak, es hol van, akkor utana is tudnek olvasni esetleg. A kervenyek benyujtasanak a hatarideje nagyon fontos, arra figyelj oda! De nincs, aki ezeket jobban el tudná Neked mondani, mint a T.O. Egyebkent furcsa dolog ez, altalaban az emberek a FOSZK-rol szeretnenek a BSc-be atkerulni, nem forditva. Mi ertelme van ennek a Te velemenyed szerint, h alacsonyabb szintre kerulj? Az, h hamarabb vegezz? De maga a papir nem fog annyit erni...
2022. jan. 5. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!