Gazdálkodási és menedzsment FOSZK-ra szeretnék jelentkezni. Mesélne valaki erről a képzésről? Gondolok itt a tantárgyakra, mennyire nehéz a képzés, milyen szintű matek tudás kell hozzá. (Én 3-as/4-es vagyok matekból.)
És milyen tantárgyak vannak?🙂 Melyik suliba jársz?
Én azért nem szeretnék egyetemi képzésre menni, mert nem akarok még 3,5 évig tanulni. Ezért döntöttem a FOSZK mellett. 😁
Én Komáromba járok a Selye János Egyetemre most vagyok másodikos alapképzésen. Amúgy ezek az órák vannak.
Kötelezőek:
-Közgazdaságtan
-Szakkomunikáció alapjai
-Informatika
-Matematika
-Közgazdaságtan
-Vállalatgazdaságtan
-Marketing
-Szemesztrális munka
-Könyvelés
-Statisztika
-Gazdasági jog
-Szervezés- és vezetéselmélet
-Gazdaságpolitika
-Vállalati pénzügyek
-Az adózás alapjai
Kötelezően választhatók:
-Gazdaságtörténet
-Gazdaságszociológia
-Angol nyelv vagy Német nyelv
-Közgazdasági elméletek története
-Pszichológia
-A politológia alapjai
-Vállalati információs rendszerek
-Prezentációk készítése
-Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
-Nemzetközi kereskedelem
-Személyzeti menedzsment alapjai
-Pénzügyi és gazdasági elemzés
-Kalkulációk és költségvetés
-Bevezetés a projektmenedzsmentbe
Szabadon választhatók:
-Médiakommunikáció
-Középiskolai matematika szeminárium
-Diplomáciatörténet
-Pénzügyi-gazdasági elemzés szeminárium
-Pénzügyi intelligencia
-Innovációmenedzsment a gyakorlatban az iLex InnoICON alkalmazás segítségével
Az nem egyetemi, hanem BA képzés, kedves első válaszoló... Bachelor of arts, angolul.
Kedves 4-es válaszolót inkább nem kommentálom.
A Foksz-ot is egyetemen oktatják, egyetemi tanárok és a BA-sokkal fogsz együtt tanulni (lesznek közös óráitok egy idő után, inkább a képzés vége fele). Úgymond a BA vagy Bsc előszobája ez a képzés. Eldöntheted, hogy tetszik-e az adott egyetemi képzés, akarod-e egyáltalán magasabb szinten is folytatni.
Én a PTE-n végeztem tavaly Foksz-ot. Most BA-ra járok és lassan végzek. Mesteren tervezem folytatni, ami lehet pénzügy lesz.
A képzés maga nem nehéz, abszolút teljesíthető itt Pécsett (más egyetemekről nem tudok nyilatkozni, nem mindenhol van így). Úgy állították össze a tantervet, hogy ne legyen túl nehéz és az igazán szivatós tárgyakat meghagyták a BA-ra.
Nekem gondom volt a Számvitellel, de rosszul is tanították az elején (azután berágtam, megtanultam jól és 5-ös lett a tárgy). Valószínűség számítás és statisztika se volt könnyű nekem speciel (mondjuk a tanár se magyarázott túl jól. Sok pénzem ment el a plusz korrepetálásra és 2-es lett). A többi nem volt vészes. Van kötelező szakmai gyakorlat a 4 félévben, ami 3 és fél hónap egybefüggő szakmai gyakorlat. Nyelvvizsga követelmény ezen a szinten nincs.
Viszont az tudnod kell, hogy ezzel így, önmagában nem lesz semmilyen munkád. Rengetegen végeznek ezen a szakon, szóval lesz egy kis tömeg képzés feeling Foksz1-en. Diplomás, több nyelvet beszélő emberek is nehezen találnak ezzel a végzettséggel (is) munkát. Mivel a gazd.mendzs-ment mindenbe bele kóstol kicsit, de még nem specializál.
A Foksz végzettség jelenleg ismeretlen a munkáltatók körében. Ne számíts vele jó pozicíóra. A Foksz magasabb szintű végzettség, mint az Okj. Oklevelet fognak neked kiállítani, nem pedig diplomát. De tény, hogy ezzel még távolról se leszel közgazdász.
Érdemes lenne további oktatási szinteken folytatni. Minimum a Ba-n, de a mester képzéssel tudnál igazán labdába rúgni. Csak Foksz oklevéllel nem fogsz tudni munkát találni.
Ha kérdésed van még, írj bátran!
"A gazdálkodási és menedzsment nem egyetemi szak egy szimpla alapképzés,".
Itt mire is gondolsz?
Oké, kedves 4-es. Lehet itt méregetni azt a bizonyost, hogy kinek, hány diplomája van, bár a jogász képzés eléggé más jellegű és természetű, mint egy közgazdász képzés.
Msc közgazdász diplomádnak van neve is amúgy?
Én leírtam a tapasztalataimat, mert most, 2020-ban benne vagyok ebben a rendszerben és éppen, véletlen gazdálkodás és menedzsmentre járok.
Szerintem maradjunk ennyiben, jó?
Nem aggódom sem miattad, sem az állítólagos tanításod miatt.
De az a bizonyos méregetése egyértelműen megy neked.
"Négyes vagyok: jogász és MSc közgazdász diplomám van, jelenleg PhD képzésre járok, hidd el a gazdmen nem egy nehéz képzés."
Azt mondom erre hogy minden relatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!